Followers

Saturday, August 27, 2011

ALLAH TIDAK PERNAH SILAP !


Seorang rakan semalam menyatakan kebimbangan apabila laporan media berkaitan perbicaraan DS Anwar Ibrahim kelihatan semacam memihak kepada tertuduh.

Pelbagai hujah yang dibuat oleh peguam bela dan para saksi nampaknya seolah olah banyak kecuaian teknikal berlaku mulai daripada mangsa mengadu hinggalah kepada tahap sekarang.

Saya percaya ramai juga pembaca mempunyai pandangan serupa. Kita bukan peguam tetapi saya mempunyai keyakinan yang bulat. Akhirnya ALLAH menjadi penentu.

Kita juga mungkin dapat membuat beberapa jangkaan berasaskan apa yang berlaku.

1. Anwar memilih untuk berceramah dan bukan membela diri. Para pemimpin, hakim, polis dan ramai lagi yang lain menjadi sasaran. Ini menggambarkan bahawa Anwar tahu bahawa beliau akan ' sabit '.

Oleh yang demikian beliau bersiap sedia membuat 'tapak '. Jika Hakim memutuskan beliau bersalah, pasti dengan segera beliau akan mengingatkan kepada pembelaannya. Hakim tidak adil.

2. Saksi yang memberi keterangan sekarang ialah saksi pembela. Pasti
mereka bekerja dan dibayar untuk Anwar. Sebab itu semua pandangan mereka adalah pandangan yang memenangkan Anwar.

3. Tidak ada sesiapapun tampil menafikan dengan bukti bahawa mani Anwar berada dalam dubur Saiful. Kajian juga membuktikan bahawa tidak ada sesiapapun boleh memasukkan mani orang lain ke mana mana tempat melainkan dengan kehendak sendiri.

Apa pun mari kita berdoa, mudah mudahan ALLAH tampilkan kebenaran. Yakinlah bahawa ALLAH tidak pernah silap