Followers

Monday, December 27, 2010

NOR SHAHRUL IDLAN TALHA

" BINTANG CONTOH KEPADA UMNO "


TOKOH YANG WAJAR DICONTOHI UMNO

SAYA SENTIASA BERPANDANGAN BAHAWA SUKAN ADALAH ALAT YANG AMAT BERKESAN DALAM USAHA MEMBINA DAN MEMBANGUNKAN MANUSIA.

WALAUPUN BOLASEPAK MALAYSIA DIANGGAP SEBAGAI ' BIASA' SEJAK SEKIAN LAMA, TETAPI PERLAWANAN MALAYSIA MENENTANG INDONESIA MALAM TADI MENGGAMBARKAN SESUATU YANG AMAT ISTIMEWA, HEBAT DAN SARAT DENGAN MAKNA JIKA KITA MAHU MELIHATNYA SECARA MENYELURUH DARI PELBAGAI SUDUT.

UNTUK KETIKA INI SAYA INGIN MENGAMBIL SEORANG PEMAIN YANG PADA PANDANGAN SAYA AMAT ' ISTIMEWA ' DAN WAJAR DIJADIKAN CONTOH OLEH PIMPINAN DAN AHLI UMNO.

NOR SHAHRUL IDLAN TALHA ADALAH ' PENGANTIN BARU'. TETAPI BELUM SEMPAT MERAIKAN HARI BAHAGIA ITU, NOR SHAHRUL TELAH TURUN KE PADANG, BERLATIH DAN BERMAIN UNTUK NEGARA.

NOR SHAHRUL BUKAN HANYA BERMAIN DENGAN KAKI DAN KEPALANYA. NOR SHAHRUL BERMAIN DENGAN SELURUH JIWA RAGANYA. BIJAK, BERSEMANGAT DAN BERSUNGGUH SUNGGUH SERTA SANGAT FOKUS TERHADAP PERLAWANAN.

NOR SHAHRUL TIDAK BERMAIN UNTUK DIRINYA. WALAUPUN ADA PELUANG UNTUK MENJARING GOL TETAPI NOR SHAHRUL LEBIH CENDERUNG UNTUK MENGUMPAN BOLA KEPADA RAKAN YANG MEMPUNYAI PELUANG LEBIH BAIK.

BENAR. NOR SHAHRUL MEMPUNYAI PERKIRAAN YANG TEPAT SEHINGGA 2 DARIPADA JARINGAN KITA BERMULA DARIPADA NOR SHAHRUL.

KESANGGUPAN BERKORBAN DAN LETAKKAN KEPENTINGAN PASUKAN MENGATASI KEPENTINGAN DIRI MEMBOLEHKAN NOR SHAHRUL MENJADI BINTANG WALAUPUN TIDAK MENJARINGKAN SEBARANG GOL.

PERSOALANNYA ADAKAH PIMPINAN UMNO MEMPUNYAI NILAI YANG SAMA ? FOKUS, BERSUNGGUH SUNGGUH, PENUH STRATEGI, SANGGUP KETEPIKAN KEPENTINGAN DIRI UNTUK KEPENTINGAN BERSAMA, BERUSAHA HINGGA KE SAAT TERAKHIR, BEKERJA SEBAGAI SEBUAH PASUKAN ?

JIKA CARA BERMAIN NOR SHAHRUL MALAM TADI DIHAYATI DAN DIIKUTI YAKIN DAN PERCAYALAH UMNO AKAN SENTIASA BERADA DI PUNCAK.

BARANGKALI PRK TENANG BOLEH MENJADI TITIK MULA. MARI KITA BERPOLITIK SEPERTI SHAHRUL DAN RAKAN RAKANNYA BERMAIN DAN INSYAALLAH KITA AKAN MENJULANG KEMENANGAN.