Followers

Saturday, December 4, 2010

PATUTLAH NASRUDDIN MAT ISA DIANGGAP KAYUNASRUDDIN SETARA MAHFUZ

Selama ini saya agak hairan mengapa Nasrudin Mat Isa dianggap Timbalan Presiden yang lemah, bahkan ada yang menggelarnya sebagai kayu.

Saya perhatikan rupanya Nasrudin mempunyai pemikiran yang amat lemah. Setara dan kadangkala lebih rendah daripada Mahfuz yang memang diketahui umum tahap pemikirannya.

Semalam di Kemaman ada dua kenyataan Nasrudin yang menggambarkan kedangkalannya.

1. Nasrudin mengatakan bahawa kebebasan bercakap di Parlimen telah disekat. Anwar dijadikan contoh. Apa yang berlaku ialah Anwar telah melontar tuduhan kepada kerajaan dengan tuduhan yang sangat berat. Anwar dihadapkan ke JK Kebabasan dan Hak Parlimen, supaya Anwar boleh membuktikan tuduhannya.

Anwar pula telah diberi peluang untuk membela diri. Dua orang peguam tersohor yang juga AP telah diberi peluang mempertahankan Anwar.

Apa yang berlaku ialah Karpal Singh dan R Sivarasa telah mengkhianati Anwar dan meninggalkan persidangan tersebut.
Kerajaankah yang bersalah?

2. Nasruddin juga menuduh kerajaan tidak menyokong peniaga Melayu apabila menghantar anak anak peneroka Felda belajar di Universiti Lim Kok Weng. Nasrudin mengatakan bahawa sepatutnya kerajaan menghantar anak anak ini untuk belajar di Kolej Swasta Bumiputera.

Persoalan yang tidak mampu difikirkan oleh Nasrudin ialah
' pengiktirafan diploma dan ijazah' yang dikeluarkan oleh institusi berkaitan. Isunya ialah apakah lepasan institusi tidak terkenal ini akan laku di pasaran kerjaya.

Apa pula akan berlaku jika anak anak ini tidak mendapat peluang pekerjaan ? Tidakkah ini nanti akan menambahkan beban keluarga mereka ?

Nasrudin adalah Timbalan Presiden sebuah parti yang mendakwa lebih Islam berbanding orang lain. Berhati hatilah mengeluarkan kenyataan kerana silap cakap ' cemar' jadinya imej Islam.


ANWAR PAKAR MEMILIH UMPAN

RAKYAT TERPERANGKAP UMPAN BERACUN

Kemenangan UMNO/BN dalam PRK Galas dan Batu Sapi adalah tragedi bagi Anwar dan rakan rakannya dalam Pakatan Pembangkang. Segala jentera telah mereka gerakkan.

Segala fitnah dan penipuan disebar seluas luasnya bagi menyemarakkan kemarahan rakyat dan akhirnya rakyat menolak UMNO/BN. Segala tenaga dan wang ringgit telah dilabur dengan kepercayaan bahawa kemenangan di Galas dan Batu Sapi akan jadi pemangkin kepada kemenangan dalam PRU 13.

Akhirnya Pakatan kalah di kedua dua kerusi. Pakatan tumbang dan mula berbalah sesama sendiri. Mereka menganggap bahawa kalah adalah sesuatu yang tidak logik sama sekali.

Post mortem yang mereka lakukan menghasilkan dapatan yang sama iaitu rakyat mula menerima dan meyakini GAGASAN 1 MALAYSIA. PENGUNDI TANPA MENGIRA LATARBELAKANG KAUM DAN AGAMA SEPAKAT MENYOKONG UMNO/BN.

Inilah faktor utama yang menyebabkan Anwar mengarahkan isterinya MENCETUSKAN ISU KETUANAN MELAYU SEWAKTU MERASMIKAN KONGRES PKR. TIDAK CUKUP DENGAN ITU ANWAR SENDIRI MEMANASKAN LAGI ISU INI SEWAKTU MENUTUP KONGRES BERKENAAN.

HAKIKATNYA KERAJAAN UMNO/BN TIDAK PERNAH MEMBINCANGKAN SOAL KETUANAN MELAYU. IA TIBA TIBA DICETUSKAN BAGI MEMAKSA ORANG MELAYU ' SEAKAN AKAN BANGKIT MEMPERTAHANKAN SESUATU YANG SEBENARNYA TIDAK PERNAH WUJUD '.

BILA ORANG MELAYU BANGKIT, MAKA ORANG CINA DAN INDIA YANG SELAMA INI HIDUP BERKONGSI DI TANAHAIR INI MULA BERASA GUSAR.MEREKA MULA TERANCAM DAN RASA TIDAK DIPERLUKAN.

SEDANGKAN GAGASAN 1 MALAYSIA MELETAKKAN SEMUA RAKYAT ADALAH SAMA DALAM APA JUA PERKIRAAN. KEMAKMURAN. KEAMANAN TIDAK AKAN TERCAPAI DALAM SUASANA KONFLIK DAN KRISIS.

INILAH KEHENDAK ANWAR DAN KONCO KONCONYA. APABILA KRISIS DAN KONFLIK SEMAKIN BERTAMBAH MAKA MUDAHLAH ANWAR MEMAINKAN PERANAN SEBAGAI PEMIMPIN BUDIMAN YANG ADIL.

APABILA KEBENCIAN MENYUBUR DENGAN SENDIRINYA KEPERCAYAAN, RASA KEKITAAN AKAN TERHAKIS. INILAH MASA KETIKANYA ANWAR DAN RAKAN RAKANNYA AKAN MENGAMBIL ALIH PERANAN KERAJAAN DAN AKHIRNYA MUNGKIN DAPAT MENJAYAKAN HASRATNYA MENJADI PM.

PERANCANGAN INILAH YANG PERLU RAKYAT KETAHUI. RAKYAT USAH TERPERANGKAP DENGAN UMPANAN BERACUN ANWAR. TERUSKAN KEHIDUPAN SEPERTI BIASA.

YAKINLAH, BERSAMA UMNO/BN SETIAP KITA ADALAH AMAT BERHARGA UNTUK NEGARA. LUPAKAN KETUANAN MELAYU. CIPTALAH KECEMERLANGAN PERIBADI. ORANG CEMERLANG AKAN SENTIASA MENJADI TUAN WALAU DI MANA IA BERADA.