Followers

Thursday, February 3, 2011

TIGA MANUSIA YANG BENAR BENAR BERHARAP PEMBERONTAKAN BERLAKU DI MALAYSIA.

INI BERKAITAN HIDUP MATI MEREKA..

PEMBANGKANG SEDANG HIDUP DALAM ' MIMPI BAHAGIA '. MEREKA TAK PEDULI SAMADA ANAK ANAK KITA DI MESIR DAPAT BALIK ATAU MATI DI MESIR.

MEREKA TAK PEDULI APA AKAN JADI KEPADA RAKYAT MESIR SELURUHNYA WALAUPUN MEREKA MEMAHAMI BAHAWA MESIR SUDAH LUMPUH.

MEREKA MENGIMPIKAN KEBANGKITAN YANG SAMA BERLAKU DI MALAYSIA. MEREKA MAHU MALAYSIA HURU HARA. DEMOKRASI TIDAK AKAN MEMBERIKAN MEREKA KUASA.

MEREKA TAHU KERAJAAN TELAH BERUSAHA SEDAYA UPAYA MENYEDIAKAN SUASANA KONDUSIF UNTUK KEHIDUPAN RAKYAT.
DAP,PKR DAN PAS MENYEDARI TIDAK ADA FAKTOR YANG SANGAT KUAT YANG MEMBOLEHKAN RAKYAT BANGKIT.

JIKA RAKYAT TIDAK BANGKIT SEKARANG BESAR KEMUNGKINAN RAKYAT TIDAK AKAN MEMBERONTAK SAMA SEKALI. MANA MUNGKIN RAKYAT MENGAMUK DALAM KEADAAN SELESA.

JUSTERU MEREKA MENGHASUT, MENGAPI APIKAN DAN MEMAKSAKAN EMOSI RAKYAT.

SEKURANG KURANGNYA TIGA ORANG SANGAT SANGAT MENGHARAPKAN PEMBERONTAKAN BERLAKU.

1. ANWAR IBRAHIM - KES LIWATNYA SEDANG DALAM PROSES PERBICARAAN. SAYA PERCAYA RUANG UNTUK PENANGGUHAN TELAH HAMPIR TIADA. DUNIA AKHIRNYA AKAN MEMANDANG HINA KEPADA SISTEM KEHAKIMAN KITA JIKA PENANGGUHAN BERLAKU LAGI. ANWAR TELAH ' TERTAMPAN ' DI DINDING.

2. NIK AZIZ - NIK AZIZ SEBENARNYA SEDANG MENGALAMI PROSES PENYUSUTAN. IMEJ NIK AZIZ TELAH SEMAKIN HANCUR. DI MANA NIK AZIZ PERGI DI SITU SOKONGAN MEROSOT. HASRAT NIK AZIZ UNTUK MERUNTUHKAN KUASA HAJI HADI GAGAL.

NIK AZIZ GAGAL MENGAWAL ANAK MENANTU. KES RASUAH DAN SALAH GUNA KUASA ARIF FAHMI SEDANG MENJADI PERHATIAN UMUM. RAKYAT TAK PEDULI APA DAPATAN SPRM. YANG PENTING RAKYAT TAHU IA BERLAKU. HAKIKATNYA NIK AZIZ SEDANG MERUDUM DENGAN DERASNYA.

MAT SABU - MAT SABU SEDANG BERDEPAN DENGAN CABARAN PALING GETIR DALAM KARIER POLITIKNYA. MAT SABU TAK DAPAT DITOLONG LAGI. ANAK, ISTERI DAN WARIS KORBAN MEMALI MULA BERTANYA KE MANA SUMBANGAN RAKYAT SELURUH DUNIA KEPADA MEREKA.

JUTAAN RINGGIT TELAH DIHILANGKAN OLEH PAS DAN MAT SABU. WARIS KORBAN HIDUP SUKAR. MEREKA PERNAH DIBAWA KE SELURUH NEGARA SEBAGAI ALAT MENAGIH SIMPATI. RAKYAT MEMANG SIMPATI DAN MEMBERI SUMBANGAN.

MAT SABU TAK DAPAT LARI DAN DALAM MASA YANG SAMA TAK MAMPU MENJAWAB. APA PILIHAN YANG ADA. HASUT RAKYAT CETUS PERKARA BARU YANG BOLEH MEMADAM SEJARAH PENYELEWENGANNYA.

INILAH REALITI. MOHON RAKYAT SUPAYA BERFIKIR. SANGAT BERBEDA KEADAAN DI MESIR DENGAN DI TANAH AIR KITA. MARI KITA BERIKAN TUMPUAN KEPADA USAHA MENOLONG DAN MENYELAMAT. ABAIKAN HASUTAN. KITA WARGANEGARA MATANG YANG TAK MUNGKIN TERTIPU..