Followers

Tuesday, October 26, 2010

PAKATAN PEMBANGKANG GUNA PENDEKATAN PERKAUMAN

" MACAMANA NI..PENING AKU ?"

PERTEMBUNGAN SEBENAR IALAH SATU LAWAN SATU SATU

Calon BN , Linda Tsen Thau Lin sebenarnya tidak berhadapan dengan dua orang lawan. Beliau hanya ditentang oleh dua orang calon Pakatan Pembangkang yang hakikatnya bergabung.

Yong Teck Lee adalah alat DS Anwar Ibrahim. Beliau bertanding atas arahan Anwar. Merujuk kepada taburan pengundi, 59 % adalah pengundi Melayu dan Bumiputera Islam. Manakala hampir 40% adalah pengundi Cina.

Anwar menjangkakan dengan meletakkan Ansari Abdullah yang mempunyai
' penampilan Islam' mereka akan dapat sekurang kurangnya 50% undi pengundi Islam. Di sinilah Yong Teck Lee berperanan untuk memecahkan undi pengundi Cina.

Saya difahamkan ' kempen senyap' pembangkang ialah penyebaran fatwa orang Islam wajib memilih pemimpin daripada kalangan orang Islam juga. Haram hukumnya bagi orang Islam mengundi calon bukan Islam.

Inilah ' WAJAH SEBENAR ' orang yang mengaku anti rasis, anti perkauman. Hakikatnya apa sahaja yang dibuat adalah berdasarkan kepentingan sendiri manakala kepentingan negara diabaikan.

Bagaimanapun, sumber yang boleh dipercayai melaporkan bahawa pendekatan
' mesra rakyat' selama ini khasnya pada era DS Najib telah membolehkan rakyat membuat pilihan yang tepat demi negara tercinta amnya dan pembangunan Sabah khasnya.