Followers

Tuesday, November 9, 2010

CENGKAMAN KOMUNISME SEMAKIN KUAT

"PERSOALAN MENGAPA DAP MEMPERJUANGKAN CHIN PENG KINI TERJAWAB"


DAP AGEN KOMUNIS SAMADA MEREKA SEDAR ATAU TIDAK

DAP sewajarnya diisytiharkan sebagai MUSUH NO 1 NEGARA MENGGANTIKAN TEMPAT DADAH. Kalau sebelum ini kerajaan dan rakyat bersatu hati menggemleng tenaga memerangi dadah, usaha yang sama sekarang patut dilakukan terhadap DAP.

Kalau sebelum ini ada Minggu dan Bulan Anti Dadah Peringkat Daerah, Negeri dan Kebangsaan, perkara yang sama perlu dilakukan terhadap DAP.

Kalau sebelum ini masyarakat dididik supaya menganggap DADAH sebagai NAJIS sekarang rakyat mesti diajar dan dididik untuk menganggap DAP sebagai NAJIS.

DAP samada sengaja atau tidak telah diresapi ' kaedah, cara dan pendekatan komunis' yang akhirnya akan menghidupkan semula PENGARUH KOMUNIS di tanahair tercinta ini.

Setelah berjaya menumbangkan PAS dan PKR di Galas dan Batu Sapi, DAP kini sedang berusaha secara lebih bersungguh sungguh untuk menghancurkan maruah PAS dan PKR.

Semalam dua orang ADUN DAP telah berusaha sedaya upaya untuk menghina, merendahkan dan menghancurkan maruah PAS dan PKR di DUN Pulau Pinang.

Wakil DAP RSN RAYER ( SERI DELIMA ) DAN NG WEI AIK
( KOMTAR) BERULANGKALI DAN BERMATI MATIAN MELEBELKAN SESIAPA SAHAJA YANG MELAKUKAN DEMONSTRASI ADALAH MONYET.

SIAPAKAH YANG SELAMA INI MEMUJA PENDEKATAN DEMONSTRASI ? PKR DAN PAS.

Patutlah kita dapati sangat jarang ada pimpinan atau ahli DAP terlibat dalam sebarang demonstrsi. Mereka menyamakan demonstrator seperti monyet.

Demikian hinanya PAS dan PKR pada pandangan DAP.

Saudara pembaca, sewaktu komunis merogol gadis Melayu di hadapan ibu bapa mereka pada tahun 40 an, bukan sex yang mereka inginkan. Mereka mahu menghiona sehingga umat Melayu yang menjadi mangsa kehilangan maruah.

Pasti orang yang tidak bermaruah senang dijajah. Inilah kaedah komunis. Inilah yang sedang dilakukan oleh DAP kepada PAS dan PKR.

KERAJAAN DAN RAKYAT. BANGKITLAH. HALANGLAH BAHAYA INI DARIPADA MENGGANGGU KEHIDUPAN KITA DAN ANAK CUCU KITA.


PEMIKIRAN PEMUDA PAS DENGAN PEMUDA UMNO SETARA

" TOKOH YANG TAK DAPAT DILETAKKAN HARAPAN "


NEGARA MENGHADAPI MASALAH KETANDUSAN PEMIMPIN PELAPIS

Saya membaca kenyataan Ketua Pemuda PAS di akhbar hari ini. Antara lain Nasruddin Hassan Tantawi menyatakan bahawa Pemuda PAS akan menghantar memorendum kepada Menteri Dalam Negara bagi

1. Mendesak Polis Di Raja Malaysia mempertingkatkan usaha mengesan orang hilang/ termasuk yang lari dari rumah dsb.

2. Menawarkan diri untuk menyertai usaha mengesan dan mencari orang hilang tersebut yang dilihat sebagai masalah negara.

Saya dari satu sudut berasa gembira kerana Pemuda PAS mula melihat dunia dari luar ' perspektif politik kepartian yang sempit '.

Dalam masa yang sama saya berasa gusar kerana dangkalnya pemikiran Nasruddin kerana

1. Orang hilang bukanlah satu masalah utama negara kerana masalah kita yang paling utama ialah penyalahgunaan dadah. Masalah yang tidak pernah selesai dan melibatkan lebih 90% pemuda/ pemudi Melayu Islam.

2. Pemuda PAS sepatutnya melaksanakan usaha usaha mendidik dan mencegah. Bukan menunggu sehingga ' telah berlaku' baru difikirkan cara untuk menyelamat.

Menurut pengetahuan saya, orang yang telah terjebak ' DALAM KANCAH DADAH AMAT SUKAR UNTUK DIPULIHKAN '.

Sama jugalah cara berfikir Nasruddin dengan beberapa orang pemimpin UMNO. Amat berkesan dalam membawa pulang gadis gadis yang dilarikan. Ramai telah dikembalikan kepada keluarga masing masing.

Sedangkan hakikatnya ada ramai anak Melayu Islam ' SEDANG ROSAK DAN KEHILANGAN DIRI' sedangkan kita hanya menunggu kerajaan berbuat sesuatu.

Saya ingin menyeru Pemuda PAS dan Pemuda UMNO, berfikirlah sebagai pemimpin. Jangan kerana nak menyelamatkan 100 orang kita mengabaikan sejuta orang yang lain.