Followers

Wednesday, January 19, 2011

HINDRAF - BERPIJAKLAH DI BUMI NYATA..

" TANAHAIR INI BUKAN TAPAK PENGGAMBARAN FILEM "


JANGAN KHIANATI KEMAKMURAN

SAYA DENGAR SEKUMPULAN PEJUANG HAK ASASI INDIA TELAH CUBA BERBUAT ONAR DI MAJLIS YANG DIHADIRI PERDANA MENTERI.

MEREKA CUBA MERUSUH DI HADAPAN ORANG YANG MERENDAH DIRI DENGAN ' MENYUBURKAN 1 MALAYSIA '.

MEREKA CUBA MENCEMAR DAN MENCABAR NAJIB YANG IKHLAS MEMBAHAGIKAN KEMAKMURAN.

SAYA INGIN MENGINGATKAN MEREKA KEPADA BEBERAPA FAKTA YANG WAJIB MEREKA HAYATI AGAR MEREKA TIDAK TERLAJAK LAKU

1. JUMLAH MEREKA TERLALU SEDIKIT. JIKA UMAT MELAYU BERPAKAT MELUDAH, NESCAYA MEREKA AKAN TENGGELAM DALAM AIR LUDAHAN TERSEBUT.

2. KAUM INDIA DATANG SEBAGAI BURUH KASAR TETAPI KINI SETANDING BAHKAN ADA YANG LEBIH KAYA DARIPADA UMAT MELAYU DAN UMAT MELAYU TIDAK TERGANGGU DENGANNYA.

3. ADA UMAT MELAYU DALAM PAS DAN PKR YANG GEMBIRA DENGAN PERBUATAN HINDRAF. TETAPI JANGAN LUPA PADA JUTAAN AHLI UMNO YANG MENGASIHI NAJIB DAN TIDAK RELA MELIHAT NAJIB DIHINA.

4. HINDRAF TIDAK MEWAKILI SUARA SELURUH MASYARAKAT INDIA TETAPI JANGAN SAMPAI UMAT MELAYU MELIHAT KAUM INDIA SEBAGAI TIDAK BOLEH DIBERI MUKA.

5. HINDRAF MUNGKIN SEDANG MEREMPAT JIKA TERUS BERADA DI INDIA. JADI HARGAILAH KESELESAAN SEWAKTU HIDUP DI TANAH KERAMAT UMAT MELAYU INI.

6. SABAR UMAT MELAYU ADA BATASNYA. JANGAN FIKIR UMAT MELAYU AKAN BERSABAR SEHINGGA DIANGGAP BACUL. UMAT MELAYU SANGGUP MATI DAN ADA YANG PERNAH MATI DEMI ALIF, BAA,TAA.

7. USAH BERFIKIR BETAPA TERDESAKNYA UMAT MELAYU DAN UMNO UNTUK MENDAPATKAN UNDI INDIA KERANA HAKIKATNYA TIADA SATU KAWASANPUN UNDI INDIA MENJADI PENENTU.

HINDRAF...BERPIJAKLAH DI BUMI NYATA ATAU KALIAN AKAN HILANG LANGIT YANG KINI KALIAN JUNJUNG.


MAKA GENDANGPUN DIPALU

" MEREKA YANG KITA PERJUANGKAN "


PAS TERSENTAK DI TENANG

TELAH PASTI UMNO AKAN DIWAKILI OLEH SEORANG ANAK TEMPATAN. AZAHAR IBRAHIM ADALAH SEORANG PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK ( PTD )YANG JAWATAN TERAKHIRNYA ADALAH PENOLONG PEGAWAI DAERAH.

SEKIRANYA ' ASAS PEMIKIRAN ' PAS DI GALAS DIGUNAPAKAI DI TENANG MAKNANYA PAS TELAH KALAH PRK INI SEBELUM HARI PENGUNDIAN. SEWAKTU DI GALAS, TARAF PENDIDIKAN CALON UMNO YANG ALLAH BERIKAN KEMENANGAN JADI BAHAN KEMPEN PAS.

SAYA TIDAK FIKIR JENTERA UMNO AKAN GUNAKAN KAEDAH YANG SAMA DI TENANG. TIDAK PERLU SEBENARNYA KERANA UMNO MEMPUNYAI TERLALU BANYAK SENJATA YANG BOLEH DIGUNAKAN.

BERBANDING PAS YANG SEHINGGA KINI TIDAK BERUPAYA MEM
BUKTIKAN APA APA TERMASUK SETELAH 20 TAHUN BERKUASA DI
KELANTAN, UMNO TELAH MEMBUKTIKAN KOMITMENNYA KEPADA RAKYAT SEJAK SEBELUM MERDEKA SEHINGGA KINI.

UMNO AKAN MENANG BESAR, INSYAALLAH. JENTERA UMNO MESTI SOLID DAN BERSATU. BEKERJALAH SEAKAN AKAN KITA TIDAK MAHU MEMBERIKAN SATU UNDI PUN KEPADA PAS.

BERUSAHALAH DENGAN GIGIH. JIKA KITA MENANG BESAR KALI INI MAKA DENGAN SENDIRINYA KITA MENOLAK PENYELEWENGAN AGAMA. DENGAN SENDIRINYA KITA MENGHAKIS POLITIK TANPA MORAL. DENGAN SENDIRINYA KITA MENCABUT AKAR KOMUNIS.

INI BUKAN PRK BIASA. BEKERJALAH DENGAN NIAT BERJIHAD. BEKERJALAH DEMI ANAK CUCU YANG KITA KASIHI.

DALAM MASA YANG SAMA TUNDUKLAH KEPADA ALLAH. SERAHKAN DIRI KITA KEPADA ' YANG MAHA PENCIPTA '. JANGAN SESEKALI BERASA TAKBUR WALAUPUN KITA JANGKA CALON PAS AKAN HILANG PERTARUHAN.

BERSERAHLAH KITA. DENGAN BERSERAH MUDAH MUDAHAN KITA AKAN LEBIH DIKASIHI.