Followers

Thursday, March 24, 2011

NAN YANG SIANG PAU PERANGKAP HADI !!

WAJAH PAS TERSERLAH...

Barangkali bahang pemilihan PAS Jun depan terlalu panas sehingga
PAS akan terburu buru melakukan tindakan. Atau terlalu banyak
' peristiwa' yang menggoncang Pakatan Pembangkang sehingga
Pakatan dilihat sebagai tidak lagi sekata.

Mesyuarat PAS Kawasan Kubang Kerian sebulat suara mencalonkan Mohamad Sabu sebagai Timbalan Presiden PAS. Ini bermakna Husam Musa pasti tidak akan bertanding jawatan Timbalan.

Cakap cakap dalam PAS menyatakan Husam akan mencabar Haji
Hadi bagi jawatan Presiden. Husam tidak akan bertanding jawatan yang lebih rendah daripada itu kerana ' rasa hebat' yang menyelubungi dirinya.

Ini barangkali merunsingkan Haji Hadi sehingga tidak sempat berfikir bahawa tindakannya meminta Nan Yang Siang Pau memohon maaf adalah tindakan memakan diri.

Nan Yang Siang Pau melaporkan pada minggu lalu bahawa Hadi berjanji akan menghapuskan semua aktiviti perjudian jika dapat menguasai Putrajaya.

Semalam Hadi mengarahkan pegawainya agar meminta Nan Yang Siang Pau segera meminta maaf kerana Haji Hadi tidak pernah berucap demikian.

Serta merta Nan Yang Siang Pau membuat pembetulan dan implikasinya ialah rakyat telah tahu

1. PAS tidak pernah berhajat menghapuskan perjudian. Riuh rendah di Kelantan ialah usaha PAS untuk pulihkan kepercayaan pengundi Melayu sahaja.

2. PAS sangat takut kepada orang Cina. Apa sahaja tindakan PAS sebenarnya bukanlah berasaskan Al Quran dan Hadis seperti yang mereka katakan. Mereka bertindak berasaskan keperluan masyarakat Cina.

Inilah PAS. Mereka semakin kehilangan asas dalam perjuangan. Barangkali itulah sebab mengapa PAS sewajarnya bubar dan bergabung bersama PKR dan DAP..