Followers

Thursday, October 7, 2010

ANWAR SENDIRI TERPAKSA TURUN PADANG

ANWAR HARAP PENDEDAHAN RAHIMI OSMAN DAPAT MELUNTUR KAGUM DUNIA KEPADA NAJIB

Lawatan kerja dan ucapan yang disampaikan oleh DS Najib Tun Razak dalam persidangan persidangan antarabangsa di luar negara sebenarnya merupakan pukulan hebat kepada kumpulan kerja yang dilantik oleh Anwar Ibrahim untuk menghancurkan reputasi Najib.

Kumpulan yang diketuai oleh Raja Petra Kamaruddin ini secara jelas telah gagal mencetuskan ' rasa curiga pemimpin dunia terhadap Najib '. Samada pemimpin negara Islam atau pemimpin Barat telah menilai sendiri ' kerangka kebijaksanaan dan kematangan kelas dunia' yang Najib tampilkan dalam ucapannya.

Bahkan umum mengakui ucapan Najib tentang Islam jauh lebih jelas daripada ucapan pemimpin Islam lain termasuk Anwar Ibrahim sendiri. Selepas Anwar mendakwa penganut minoriti ditindas di Malaysia , Najib bercakap tentang keharmonian antara agama dengan Malaysia sebagai contohnya.

Menyedari bahawa Najib telah mengubah tanggapan negatif terhadap diri dan kepemimpinannya maka Anwar sendiri terpaksa pergi meninjau kesan lawatan Najib dan Anwar telah bertemu dengan rakan rakan lobi yahudinya yang diketahui umum untuk membentuk atau merancang gerakan baru.

Sempena ketiadaan Anwar juga satu ' kejutan baru' telah dibuat dengan tujuan untuk menangguhkan perbicaraan kes liwat Anwar terhadap Saiful. Memang perancangan amat rapi telah dilakukan supaya Anwar dapat menggunakan pendedahan Rahimi Osman untuk mengaitkan ' teori konspirasi Najib Rosmah' dengan kes liwatnya.

Anwar yang berada bersama rakan rakannya sekarang terpaksa mengarahkan Rahimi untuk tampil sekarang bagi memadam rasa kagum dunia kepada Najib. Sidang media serta merta R Sivarasa, Latheefa Koya dan Saiful Izham mengesahkan teori ini.

Anwar mungkin akan berjaya menangguhkan perbicaraannya tetapi saya yakin Anwar akan gagal meyakinkan dunia bahawa dia di pihak yang betul.