Followers

Thursday, October 14, 2010

RASHID DAN RAHIMI ADALAH ALATSAMPAI MASA ALLAH TUNJUKKAN KEBENARAN

Sebenarnya siapapun Rashid atau siapapun Rahimi, ia adalah sebahagian daripada pembelajaran untuk kita yang tidak dapat menerima perbuatan liwat tidak kira siapa pelakunya.

Anwar Ibrahim telah diberikan masa yang secukupnya untuk bertaubat dan kembali ke pangkal jalan. Allah maha pengampun. Sejak melarikan Wan Azizah dan kemudian Allah hamparkan peluang membina agama dan bangsa melalui UMNO, Anwar bukan sekadar tidak bersyukur bahkan mempergiatkan maksiatnya.

Rashid dan Rahimi adalah manusia biasa. Banyak persoalan yang boleh kita tanyakan kepada mereka yang sebenarnya tidak mungkin dapat dijawab. Ada yang menuduh mereka sebahagian daripada konspirasi. Ada yang mengatakan mereka adalah tentera Anwar Ibrahim.

Yang pasti mereka adalah 'asbab kepada keruntuhan Anwar Ibrahim dan penyokong / pendukongnya '. Tidak mungkin kebatilan akan menang mengatasi kebenaran.

Mari kita bersama sama menghayati maksud firman Allah ,

" Sesungguhnya bumi ini adalah kepunyaan Allah dan dipusakaiNya kepada siapa yang dikehendakiNya dari kalangan hamba hambaNya, dan kesudahan yang baik adalah bagi orang yang bertakwa." Surah al 'Araf ayat 128.

Anwar boleh memilih peguam terbaik, Anwar boleh pergi ke seluruh dunia. Akhirnya Anwar akan kembali kepada Tuhan yang merupakan Hakim bagi segalanya.