Followers

Friday, May 27, 2011

HANCURNYA PARTI PENGKHIANAT !

" PETUALANG YANG GUGUR ! "
PAS AKAN KEKAL DALAM SEJARAH SEBAGAI PETUALANG BANGSA...

Nampaknya PAS benar benar sedang berada di persimpangan. Mereka tidak banyak pilihan selain menentukan halatuju.

1. PAS boleh memilih untuk meneruskan penipuan mereka selama ini. Mereka boleh terus mendakwa bahawa mereka adalah pejuang Islam dan perjuangan mereka adalah menegakkan Daulah Islamiyyah.

Jika pendekatan ini diambil , mereka akan kehilangan naungan dan pertolongan DAP yang diketahui umum mempunyai biaya yang cukup besar dan barangkali mudah mengalahkan UMNO/BN.

Mereka juga akan kehilangan tokoh besar seperti Mohd Sabu dan Husam Musa yang nampaknya lebih berani melakukan apa sahaja dosa demi mendapatkan kuasa. Mereka juga terpaksa berpolitik cara miskin dan ini mengakibatkan mereka terpaksa meneruskan kaedah menyusahkan pengikut.

2. Mereka boleh menukar pendekatan dengan cara gaya baru dengan meletakkan Islam di bawah segala yang lain dan pemimpin mereka tidak lagi bercakap tentang negara Islam sebaliknya menerima hakikat Malaysia memang negara Islam.

Melalui kaedah ini, PAS perlu lebih fokus kepada pendekatan menyemai kebencian terhadap UMNO/BN dan dalam masa yang sama perlu menghakis pengaruh ulamak dalam PAS.

Jika ini berlaku, maka akan ada perubahan besar dalam PAS. Hanya Hj Hadi sahaja yang tinggal dan akan ' diletakkan ' benar benar sebagai patung yang tidak berdaya.

Pendekatan ini juga akan memperkukuhkan cengkaman DAP ke atas PAS. Jika ini berjaya dilaksanakan maka kita akan menyaksikan 'kuasa Melayu Islam' akan merosot dan terimalah kenyataan bahawa impian Lee Kuan Yew untuk membuktikan Melayu bangsa yang hina akan tercapai.

Walau apa pun yang berlaku dalam Muktamar PAS akan datang, saya yakin ia adalah merupakan titik mula keruntuhan sebuah parti yang banyak mendatangkan kerosakan kepada negara.

NIK AZIZ PENGAMAL ASSABIYYAH !

TAK DAPAT SEMBUNYI WAJAH KELANTANNYA.

Memang benar. Salah satu keajaiban takdir ALLAH ialah ianya hanya boleh diramal tetapi tidak mampu kita tentukan.

Satu ketika Nik Aziz pernah memimpin usaha menyubur kebencian terhadap UMNO kerana kononnya UMNO berjuang atas landasan assabiyyah dan dikatakan tidak ada dalam Islam perjuangan ini.

Kerana pendirian ini jugalah DAP mengambil sikap mendampingi PAS kerana mereka tahu PAS amat berguna untuk memecahkan ' kuasa Melayu Islam ' yang begitu dominan.

Usaha kuat PAS dan Nik Aziz hakikatnya telah menghakis kuasa Melayu yang kesannya dapat dilihat selepas PRU 12. Kerajaan hampir tiada kekuatan untuk berjuang ' melebihkan ' orang Melayu bahkan dalam masa yang sama banyak bertolak ansur.

Beberapa hari kebelakangan, menjelang Muktamar PAS, setelah Nasharuddin Mat Isa berani mempertahankan jawatannya sebagai Timbalan Presiden PAS, Nik Aziz akhirnya telah membuka jubah dan baju.

Hari ini Nik Aziz tidak dapat menahan nafsunya dan mengaku bahawa beliau mahu calon Kelantan menang kerusi tertinggi PAS.

Nik Aziz boleh mendatangkan alasan. Nik Aziz mampu dan tergamak memberikan nas jika perlu. Namun hakikatnya hari ini Nik Aziz telah menampilkan betapa dirinya ialah PEJUANG ASSABIYYAH TULEN !