Followers

Thursday, June 30, 2011

KEJAYAAN AWAL AMBIGA !!

MEMBERI ALTERNATIF KEPADA SOLAT HAJAT...

Seperti yang pernah saya tulis, saya menjangkakan Perhimpunan Bersih 2 tidak akan menjadi kenyataan. Fokus pemimpin Pakatan Pembangkang sekarang ialah kepada tangkapan pihak polis terhadap aktivis Bersih dan aktivis komunis.

Yang masih mengekalkan seruan untuk berhimpun hanya Ambiga. Nik Aziz selepas mengeluarkan kenyataan menyeru semua pengikut PAS agar turun pada 9 Julai, dengan segera bergegas ke luar negara.

Mohd Sabu setakat ini tidak jelas di mana berada sekarang. Guan Eng malam ini mengumumkan ceramah kempen bersih terpaksa ditangguhkan.

Pemimpin Parti Sosialis memilih untuk ditangkap lebih awal bagi mengelakkan diri daripada terpaksa turun pada 9 Julai.

Inilah antara senario yang menguatkan anggapan saya betapa Bersih 2 tidak akan berlaku.

Namun begitu saya menganggap jika tidak berlakupun perhimpunan, AMBIGA telah berjaya dengan cemerlang dalam merealisasikan impiannya untuk membuktikan bahawa ISLAM ADALAH AGAMA BIASA SEPERTI HINDU, KRISTIAN DAN BUDDHA.

Dengan sedikit taklimat, hasutan dan rangsangan AMBIGA telah berjaya menyebabkan pemimpin dan pengikut PAS melupakan kepada pendekatan SOLAT HAJAT yang selama ini mereka amalkan.

Pada masa lalu, jika berhadapan konflik PAS akan menganjurkan solat hajat di seluruh negara termasuk SOLAT HAJAT PERDANA . Kini PAS bukan sahaja telah berhenti menganjurkan solat hajat, bahkan mereka tidak lagi menyebutnya.

Dalam bahasa mudah, saya melihat PAS seperti KEHILANGAN TUHAN.
Mereka menunggu arahan AMBIGA walaupun mereka tahu siapa AMBIGA.

Saya percaya selepas ini PAS akan menolak pandangan ulama, majlis fatwa dan Dewan Ulama mereka sendiri jika pandangan itu berbeza dengan pandangan AMBIGA.

Saya yakin, jika selepas ini AMBIGA ditangkap oleh pihak berkuasa walaupun atas sebab nak selamatkan AMBIGA ( begitu ramai umat Melayu Islam sedang marah kepadanya ), akan ada pejuang PAS sanggup mati kerana AMBIGA.

Ini barangkali petanda akhir zaman, bilamana orang Islam sanggup mati kerana pertahankan musuh agama !