Followers

Friday, December 24, 2010

UMNO AKAN MENANG DI TENANG

" KITA AKAN MENANG KERANA KITA MEMANG TELAH DITAKDIRKAN BEGITU "BAHKAN UMNO AKAN MENANG BESAR DALAM PRU 13

INI HUKUM PSIKOLOGI. KITA ADALAH APA YANG KITA FIKIRKAN.APA YANG AKAN KITA CAPAI BERGANTUNG KEPADA APA YANG KITA FIKIR, APA YANG SERING KITA GAMBARKAN DALAM MINDA KITA.

PEMIKIRAN INI , GAMBARAN INI AKAN MENJADI TENAGA YANG KUAT YANG MERANGSANG KITA UNTUK MELAKUKAN PELBAGAI TINDAKAN YANG MEMBOLEHKAN KITA MENCAPAI APA YANG KITA IMPIKAN.

JACK COLLIS DALAM BUKUNYA ' YES YOU CAN- BUKU TERJEMAHAN PASTINYA ANDA BOLEH ' MENJELASKAN BAGAIMANA KEUPAYAAN
MEMBINA GAMBARAN INI MEMBANTU BEGITU RAMAI ORANG UNTUK BERJAYA.

SEBELUM BUKU INI TERBIT, TUN MAHATHIR SEJAK TAHUN 70AN TELAH MULA MELAKUKAN PRAKTIS INI MELALUI PENULISAN DAN UCAPAN BELIAU.

INILAH YANG INGIN SAYA SAMPAIKAN KHASNYA KEPADA PEMIMPIN DAN AHLI UMNO. MARI KITA BERFIKIR DAN GAMBARKAN KEMENANGAN. KITA PERNAH MENANG BESAR DAN KITA AKAN MENANG BESAR LAGI SELEPAS INI.

TETAPI JACK COLLIS JUGA PEMIKIRAN DAN GAMBARAN SAHAJA TIDAK PERNAH MENGHASILKAN APA APA. INILAH JUGA PERINGATAN SAYA KEPADA PIMPINAN DAN AHLI UMNO.

1. UMNO MESTI MELAKUKAN HEAD COUNT MULAI SEKARANG.PERTEMUAN BERSEMUKA WAJIB DILAKUKAN DENGAN SETIAP PENGUNDI. SETIAP PENGUNDI MESTI TELAH DITEMUI OLEH SEKURANG KURANG KETUA SETIAP LOKALITI.

2. SELESAIKAN MASALAH MASALAH RAKYAT SEPERTI YANG DIJANJIKAN SEMASA PRU 12. MENYELESAIKAN MASALAH TERMASUK ' MENDENGAR DAN BERASA EMPATI' TERHADAP MEREKA .

3. GERAKKAN SEMUA JENTERA YANG ADA KE PERINGKAT MAKSIMUM. KECENDERUNGAN UNTUK MENGAGAK/ MENJANGKA
DAN MEMBUAT RUMUSAN BERASASKAN JANGKAAN MESTI DIELAKKAN.

4. SELESAIKAN MASALAH DALAMAN PARTI. MASALAH DALAMAN ADALAH FAKTOR PALING BESAR MENGAKIBATKAN KEKALAHAN.

5. ELAKKAN PROGRAM BESAR YANG MEMBAZIR DAN TIDAK MEM
BANTU. BERI TUMPUAN KEPADA TINDAKAN TINDAKAN TERUS
KEPADA PENGUNDI.

6. GERAKKAN PEMUDA DAN PUTERI MULAI SEKARANG. SEHINGGA KINI PEMUDA DAN PUTERI MASIH TIDAK BERBUAT APA APA. JELAJAH ONE MALAYSIA KEPADA SAYA SEBENARNYA AMAT TIDAK CERDIK.

7. HINDARI SEGERA PERLAKUAN YANG MEMBUAT PENGUNDI RASA ' GETIK DAN MENYAMPAH '. CARAGAYA DAN PENDEKATAN SEBENARNYA MEMAINKAN PERANAN DALAM MENCAPAI MATLAMAT.

8. LATIH DAN BANTU JENTERA SEHINGGA MEREKA FAHAM DAN MAHIR. PERNAH BERLAKU, JENTERA PENGANGKUT PENGUNDI HANYA BEKERJA SEHINGGA JAM 12 TGH. MASA MEMBAWA PENGUNDI ADALAH MASA YANG AMAT BERHARGA.

KITA AKAN MENANG BESAR. MENANG ADALAH KEWAJIPAN BAGI KITA. SEKIRANYA KITA KALAH, KITA SEBENARNYA TELAH REDHA DENGAN KESESATAN YANG DIBAWA OLEH PEMBANGKANG.