Followers

Friday, April 29, 2011

MCA PERANGKAP DS NAJIB

" MCA ASYIK BEROPERA "TOLAK JAWATAN KABINET, NEGERI

MCA hari ini membuat keputusan sebulat suara tidak akan menerima sebarang jawatan peringkat Pusat dan Negeri jika parti itu gagal meraih sokongan masyarakat Cina pada pilihanraya umum akan datang.

Sekali pandang ia seakan akan amaran kepada masyarakat Cina bahawa ia akan kehilangan wakil dalam kerajaan jika tidak menyokong BN.

Namun realitinya masyarakat Cina tidak memerlukan wakil dalam kerajaan kerana mereka boleh mendapat apa yang mereka kehendaki walaupun mereka berada dalam DAP.

Saya melihat kenyataan ini sebagai ' amaran dan desakan' kepada DS Najib supaya terus memberikan kerusi untuk ditandingi oleh MCA dalam PRU akan datang.

Hakikatnya selepas PRU 12, MCA tidak melakukan apa apa untuk menarik sokongan masyarakat Cina kepada BN. Saya tidak nampak sebarang usaha dibuat misalnya untuk menabah pengundi baru.

Saya agak bimbang jika MCA diberikan kerusi seperti dahulu, ia seakan akan menghadiahkan kerusi itu untuk dimenangi oleh pembangkang khasnya Cina DAP. Atau memang MCA berniat begitu?

Bagaimanapun sebagai anak Melayu saya mengharapkan agar DS Najib kekal dengan pendirian bahawa calon yang akan diletakkan ialah calon boleh menang, tanpa mengira partinya.

Kelihatan agak jelas, MCA atau GERAKAN nampaknya tidak mampu menang di mana mana...KALAU DEKAT, AKU PELUK DAH NAJIB NI..

" CERIA JER.."


( UNTUK CATATAN SENDIRI )

INILAH YANG AKU KAGUM DS NAJIB NI. HANGPA BALUNLAH DIA KIRI KANAN PUN, DIA TETAP TENANG.

SELALUNYA BILA DIA BERCAKAP, SEGALA KUSUT TERLERAI, TERBURAI.

DS NAJIB KATA SUMPAH LAKNAT DATUK ESKAY NI IALAH SOAL PERIBADI DIA. TAK DE KAITAN DENGAN UMNO ATAU KERAJAAN.

SESIAPAPUN NAK BERSUMPAH, BERSUMPAHLAH..TAK ADA SESIAPA LARANG, TIADA SESIAPA YANG SURUH..

ORANG UMNO KENA DENGAR LAH KENYATAAN DS NAJIB NI. 2/3 HARI DAH TAK BUAT KERJA PARTI, TAK JUMPA RAKYAT. ESOK SAMBUNG BALIK KERJA .

PART NUAR NI BIAR ORANG LAIN YANG URUSKAN. UMNO KENA URUSKAN RAKYAT, RAKYAT SEDANG TUNGGU...


SUMPAH ESKAY TIDAK LENGKAP !!

" MEREKA TIDAK MEWAKILI UMNO! "


PALITAN TERHADAP UMNO TIDAK TERPADAM !

Saya difahamkan bahawa Datuk Eskay telah melafazkan sumpah laknat pada jam 4. 15 petang tadi. Sumpah ini mengandungi
pengakuan bahawa Anwar Ibrahim dan dirinya adalah individu yang berada dalam paparan video seks tersebut.

Saya tidak tahu apakah pandangan orang lain. Saya tidak menganggap sumpah ini penting kerana rakyat telah tahu Anwar adalah pemimpin tidak berakhlak sejak 1998 lagi.

Hari ini rakyat sedang berasa resah gelisah. Umat Melayu tidak gembira dengan apa yang berlaku. Ini hakikatnya.

Turunlah ke bawah. Dengar suara kesal rakyat bawahan. Ada ibu bapa tidak dapat menonton Buletin Utama kerana bimbang anak anak akan mendengar berita memalukan ini.

Keadaan di masjid Sentul hiruk pikuk pada masa umat Islam berasa aman dan selamat. Dunia melihat kepada kita sekarang.

Saya menyalahkan Anwar kerana kerosakan ini. Dalam masa yang sama Datuk Eskay telah mencemarkan UMNO secara tidak bertanggungjawab atas sebab sebab peribadi beliau.

Saya menyeru Datuk Eskay, jika benar mahu selamatkan negara daripada orang sebahaya Anwar, bersumpahlah bahawa UMNO tidak terlibat dalam kemelut memalukan ini.

Jangan kerana dendam Datuk Eskay, UMNO menerima balanya..