Followers

Thursday, September 30, 2010

"LAA TAQAF WALAA TAHZAN INNALLAHHAMA'ANA

" TIADA KERISAUAN , TIADA KETAKUTAN , AKU ADA ALLAH BERSAMA DENGANKU "

Sewaktu saya kecil dahulu inilah antara doa yang diajarkan oleh ayah saya. Inilah doa yang saya yakini menjadikan saya berani, yakin dan sanggup melakukan sahaja asalkan ianya baik dan tidak bertentangan dengan agama.

Kebijaksanaan ayah saya ialah apabila dipesan pula kepada saya bahawa doa ini hanya makbul jika kita tunduk, patuh, taat dan kasih kepada ALLAH. Jangan ada apa apapun yang dilakukan melainkan dengan niat mencari rehdha ALLAH.

Kemudiannya saya terlibat pula dengan politik UMNO. Semakin kukuh di hati saya keyakinan bahawa selagi kita berada di atas landasan kebenaran, insyaallah ALLAH akan bersama kita. Banyak bukti dan petandanya.

Kepergian bekas ADUN Galas bermakna akan berlaku satu pilihanraya kecil dalam masa terdekat. Sebenarnya seumur hidup saya inilah kali pertama saya melihat pemimpin PAS benar benar berada dalam ketakutan. Kerisauan melampau.

Mursyidul Amnya sehingga tergamak meminta UMNO tidak bertanding demi perpaduan Melayu. Ya ALLAH..begitu besar petunjukMU. Seseorang yang selama ini memilih SYAITAN sebagai sahabat tiba tiba berpatah balik ( walaupun palsu).

Pemimpin PAS panik dan kehilangan arah . ALLAH sedang memberikan sedikit pengajaran kepada mereka.

Selama ini mereka menjual agama dengan harga yang rendah. PAS putar belit ayat Al Quran dan Al Hadis demi kepentingan politik murahan. PAS menyokong penggunaan kalimah ALLAH kerana gentar kepada DAP ( Sekarang menjadi alat dakwah kristian Ahli Parlimen Sg Siput )

PAS tolak perpaduan dan ukhwah dan bersahabat dengan DAP yang berusaha memerangi ISLAM secara halus.

PAS khianat kepada ALLAH. PAS khianati rakyat dengan penipuan dan pembohongan. Sekarang PAS dilanda ketakutan. PAS sedang ditimpa kerisauan.

Ini baru pilihanraya kecil. Belum lagi PRU 13. Tunggulah hukuman ALLAH.

Kepada orang UMNO, mari kita berdoa

" LA TAQAF WALAA TAHZAN INNALLAHHAMA'ANA ".

Mudah mudahan kita beroleh kemenangan.