Followers

Tuesday, February 8, 2011

JHON MALLOT PERLUKAN KAUNSELING

" TANPA RAWATAN, MALLOT AKAN JADI BEGINI "


HADAPI SINDROM SEPI AKIBAT PERSARAAN

MALAYSIAKINI MENGAMBIL KESEMPATAN DARIPADA KECAMAN JHON MALLOT UNTUK MENCALAR DS NAJIB DAN GAGASAN 1 MALAYSIA.

BEBERAPA BOGGER JUGA MENGAMBIL PELUANG YANG SAMA. ADA JUGA YANG MENCABAR PIMPINAN KERAJAAN AGAR MEMBELA NAJIB. MENGAPA DIBIARKAN JHON MALLOT MENYERANG ?

SAYA TELAH MEMBACA KENYATAAN JHON MALLOT, PESARA DUTA AMERIKA SYARIKAT YANG TELAH KEMBALI KE KAMPUNG HALAMANNYA.

SETELAH MEMBACA BERULANGKALI, SAYA INGIN MENASIHATKAN AGAR PIMPINAN KITA TIDAK MEMBUANG MASA MEMBACA KENYATAAN YANG SANGAT RENDAH KUALITINYA.

SEKIRANYA KITA TIDAK DIBERITAHU BAHAWA PENULISNYA ADALAH PEGAWAI AS, SAYA YAKIN KITA AKAN BERANGGAPAN BAHAWA ARTIKEL ITU ADALAH LUAHAN HATI SEORANG PENDATANG ASING YANG BARU DIHALAU DARI NEGARA INI.

PENUH DENDAM, DENGKI DAN IRI HATI. TIADA KEBIJAKSANAAN SAMA SEKALI. SAYA JUGA HAIRAN BAGAIMANA ORANG SEDANGKAL JHON MALLOT BOLEH MENJADI SEORANG DUTA.

BELIAU MENUDUH NAJIB MEMBIARKAN PERGADUHAN ANTARA KAUM DAN AGAMA BERLAKU DENGAN BUKTI BAHAWA SEJAK 1969 HINGGA SEKARANG 200 ORANG TELAH TERBUNUH.

SAYA MENGIRA DAN MENDAPATI HANYA 5 ORANG SAHAJA YANG TERLIBAT SETAHUN. BENAR, KITA TIDAK MAHU KEPADA PEMBUNUHAN. TETAPI ADAKAH MUNASABAH' KRISIS BESAR MENGHASILKAN KEMATIAN 5 ORANG SETAHUN ?'

BELIAU JUGA MENUDUH BERLAKUNYA KEZALIMAN TERHADAP KAUM MINORITI. BUKTI YANG BELIAU KEMUKAKAN IALAH 500 ORANG PROFESIOANAL BERKERJA DI LUAR NEGARA KERANA KEZALIMAN NAJIB.

MAKA KITA PULA TERFIKIR, JIKA BENAR KERAJAAN BERLAKU ZALIM, BAGAIMANA 500 RIBU ORANG INI BOLEH MENJADI PROFESIOANAL? DI MANA MEREKA BELAJAR? BAGAIMANA MEREKA BOLEH MENCAPAI TAHAP TERSEBUT ?

KEMUDIAN MALLOT JUGA MEMBERIKAN BEBERAPA BUKTI LAIN YANG SEBENARNYA TIDAK LAYAK UNTUK DIBINCANGKAN.

SAYA PERCAYA DAN BERHARAP AGAR TIADA SESIAPA DARIPADA PIHAK KERAJAAN MENJAWAB TOHMAHAN INI KERANA SAYA MENGANGGAP BAHAWA JHON MALLOT SEDANG DILANDA KESEPIAN MELAMPAU AKIBAT PERSARAAN.

KEPADA RAKAN RAKAN MALLOT DI MALAYSIA, NASIHATKANLAH MALLOT AGAR DAPATKAN RAWATAN PAKAR AGAR DIA DAPAT MENHABISKAN SISA HIDUPNYA DENGAN BAHAGIA.KASIHAN PAS..

" MEREKA TELAH GAGAL BERFIKIR "


ALLAH TARIK KEUPAYAAN BERFIKIR.

SAYA TIDAK PERNAH MENGHORMATI PAS KERANA TAHU BAHAYA MEREKA KEPADA PERKEMBANGAN UMAT MELAYU ISLAM.

SAYA AMAT MENYEDARI BETAPA BANYAK ONAR YANG DILAKUKAN OLEH PAS SEHINGGA ADA DASAR KERAJAAN TIDAK BERJAYA SEPENUHNYA DISEBABKAN HASUTAN MEREKA.

SEMUA TAHU PAS TELAH MENJERUT AKAL BUDI SEBAHAGIAN UMAT MELAYU ISLAM SEHINGGA HILANG KEWARASAN.

TETAPI BILA PAS MENJADI BEGITU ' BODOH ' SAYA MENJADI SIMPATI BERCAMPUR HAIRAN. SAMPAI BEGITU SEKALI JADINYA..

APABILA PAS DIPAKSA BERTANDING DI MERLIMAU, DALAM KEADAAN SEMUA KITA FAHAM BAHAWA INSYAALLAH PAS AKAN KALAH, TAHULAH KITA SEBENARNYA PAS SEDANG MENGHADAPI PENGHINAAN YANG AMAT HEBAT.

MALANGNYA PAS TIDAK BERASA BEGITU. PAS SEBALIKNYA BERASA BETAPA TINGGINYA PENGORBANAN ANWAR IBRAHIM, MENAFIKAN KEHENDAK KETUA ANGKATAN MUDA KEADILAN DEMI PAS.

PAS TIDAK TERFIKIR BAHAWA MEREKA SEKALI LAGI DIJADIKAN KORBAN. PAKATAN TIDAK BERFIKIR UNTUK MENANG. PAKATAN PERLUKAN MEDAN UNTUK BANGKITKAN KEBENCIAN RAKYAT KEPADA UMNO / BN.

PAKATAN PERLUKAN GELANGGANG UNTUK MENCIPTA DAN MENABUR FITNAH. ITU SAHAJA TAHAP PAS KEPADA PAKATAN
ITU SAHAJA HARGA PAS.

DEMIKIANLAH, ALLAH JADIKAN SESUATU UNTUK KITA BERFIKIR.
BARANGKALI INI MASA DAN KETIKANYA MENGHISAP DIRI, MUHASABAH DAN BERTAUBAT KERANA ALLAH SEAKAN TELAH MENJATUHKAN HUKUMAN.