Followers

Monday, January 24, 2011

MENTERI MENTOR MALAYSIA BERI RANGSANGAN

" LKY AKHIRNYA MATI DALAM DERITA "BIMBANG PAKATAN NAMPAK TERPISAH

MENTERI MENTOR MALAYSIA SEKIRANYA DAP MEMERINTAH, LEE KUAN YEW MENGELUARKAN KENYATAAN KONTROVERSI SEKALI LAGI.

LKY YANG SEDANG SARAT DIBEBANI DENDAM, DENGKI DAN MALU ATAS KEJAYAAN MALAYSIA DIPERINTAH ORANG MELAYU KHAS DR MAHATHIR MOHAMED.

BERBANDING SINGAPURA , MALAYSIA TELAH MENUJU KEJAYAAN
TANPA SEBARANG DASAR PECAH PERINTAH. MALAYSIA TIDAK PERNAH MENAFIKAN HAK DAN PELUANG MINORITI BERBANDING SINGAPURA YANG MENYISIHKAN ORANG MELAYU.

MALAYSIA MEMBERIKAN KEBEBASAN BERSUARA WALAUPUN KEBEBASAN ITU SERINGKALI DISALAHGUNAKAN. MANAKALA SINGAPURA TERPAKSA MELAKSANAKAN DASAR AUTOKRATIK BAGI MENYEKAT PERBEZAAN PENDAPAT.

INILAH DERITA LKY. BELIAU AKAN DIKENANG SEBAGAI PEMERINTAH KUKU BESI PALING BERKUASA DI ASIA. ITULAH JUGA FAKTOR LKY MAHU KEMBALI KE MALAYSIA. LKY MAHU MENCIPTA SEJARAH BARU.

SEJARAH SEMASA LKY MENIKAM DIRINYA. LKY TELAH DATANG MEMBERI PENGHARGAAN KEPADA PAKATAN SELEPAS PRU 12. DAP MEYAKINKAN LKY BAHAWA MEREKA AKAN BERJAYA MENAKLUK MALAYSIA.

NAMUN KENYATAANNYA, PAKATAN SEDANG TERUK BERPECAH. PAKATAN SEAKAN KEHILANGAN ARAH. APA JUA YANG DILAKUKAN SEAKAN TIDAK MENJADI.

ITULAH YANG MENDORONG LKY BERSUARA. LKY NAK TUNJUKKAN BETAPA BELIAU SEDANG MEMANDANG KE ARAH MALAYSIA. LKY
CUBA MEMBERI MOTIVASI KEPADA PAKATAN.

NAMUN PERCAYALAH. LKY AKAN KECEWA. LKY AKAN MATI DALAM KEKECEWAAN. PAKATAN AKAN GAGAL MENJAYAKAN CITA CITA LKY. TUNGGULAH LKY. PAKATAN AKAN RUNTUH MENIMBUS DAP YANG TERKAPAI KAPAI.