Followers

Tuesday, November 23, 2010

TUN MAHATHIR BINTANG YANG TAK PERNAH MALAP

" SESIAPAPUN YANG MENEMUINYA AKAN MENGAKU SINAR/SERI
PADA WAJAHNYA"


KETULUSANNYA SUKAR DITANDINGI


Bagi sesiapa yang memerhati dan mengkaji manusia, saya yakin ramai yang bersetuju dengan saya betapa Tun Mahathir adalah seorang yang TULUS.

Percakapan, tindakan sangat jelas untuk kebaikan rakyat walaupun akan menyebabkannya dicemuh dan dituduh dengan pelbagai tuduhan. Seingat saya pemimpin Malaysia yang paling banyak dihina ialah Tun.

Kita semua masih teringat Tun dilebel MAHAFIRAUN, TOGHUT DAN SEBAGAINYA. SAYA PERNAH MENDENGAR CERAMAH PEMIMPIN PAS ( YANG TELAH MENINGGAL DUNIA ), BETAPA DIKATAKAN MAHATHIR TIDAK AKAN BERSARA SEHINGGALAH DIA NYANYUK. MAHATHIR DAN SITI HASMAH AKAN DUDUK BERHADAPAN, SAMA SAMA MEMEGANG NAJIS DAN SALING MENYAPU KE MUKA MASING MASING.

Hakikatnya Tun bersara di waktu berada di puncak. Sehingga kini pandangannya tajam, bernas dan selalunya benar.

Saya menyaksikan bagaimana Tun Abdullah dan orang orangnya yang cuba merosakkan reputasi Tun akhirnya terpaksa berundur kerana penolakan rakyat.

Kehebatan Najib ' TIDAK MENUNJUKKAN RASA TERGANGGU DENGAN KENYATAAN TUN' MENYEBABKAN HORMAT TERHADAP BELIAU MENINGKAT.

Mengapa isu ini saya timbulkan ?

1. Pemimpin kena tulus sebab gagal berjaya kita adalah urusan ALLAH. Jika banyak tipu muslihat kita tak akan dapat pertolongan ALLAH walaupun kita ' BERKULIT/BERLAKON WARAQ '.

2. Islam agama wahyu. Percubaan berlakon dan 'buat buat baik'tidak akan mengubah apa apa pun.

3. Tak pernah ada nas samada Al Quran atau Hadis yang menghalalkan caragaya politik PAS-fitnah, cerca, keji dsb

4. Usah jual agama. Masa bersendirian kata nak tegak hudud. Dah jadi pengikut DAP kata hudud hanya 0.00001% tuntutan Islam sahaja.

5. Yakinlah jika kita jujur melakukan sesuatu ALLAH bersama kita tapi jika kita tak ikhlas tunggulah azab ALLAH yang pedih termasuk kekalahan demi kekalahan setelah kita yakin akan menang.

Saya timbulkan perkara ini sebagai pengajaran kepada diri saya. Setelah membaca komen terhadap blog saya, saya melihat pemikiran Mahathir dan Nik Aziz melalui tulisan pembaca.

Saya menyeru pembaca yang tulus dengan perjuangan terus memberi ulasan agar penyokong Nik Aziz yang keliru akan lari atau kembali bersama kita, MENGUKUHKAN TAQWA.

GERAKAN ANTI NIK AZIZ BERTERUSAN

GAMBAR HIASANKALI INI MELALUI PESURUHJAYA PAS PERAK

Nampaknya PAS ada masa yang sangat terbatas sebelum Nik Aziz balik dari menunaikan haji. Selepas Haji Hadi, Idris Ahmad, hari Pesuruhjaya PAS Perak pula mengeluarkan kenyataan menyindir Nik Aziz dan PAS Kelantan yang dipimpinnya.

Kenyataan itu menyebut bahawa Kerajaan Perak telah menghimpunkan semua penghulu dan memaksa penghulu ini mendengar segala bentuk kempen UMNO / BN di Cameron Highlands.

Kenyataan ini sebenarnya adalah merujuk kepada Kerajaan Kelantan yang sejak awal pemerintahannya sentiasa mengumpulkan para pegawai negeri termasuk penghulu untuk diberi kursus yang sebenarnya kursus politik.

Apabila Pesuruhjaya PAS mengatakan BN Perak terdesak, beliau sebenarnya bermaksud bahawa Kerajaan Pimpinan Nik Aziz yang terdesak dan berada dalam keadaan bahaya.

Saya percaya jika keadaan berterusan kemungkinan Nik Aziz akhirnya terpaksa berundur akibat tekanan dalaman yang dialaminya.