Followers

Monday, January 3, 2011

SAH!!! PERLEMBAGAAN AKAN DIUBAH

' KERIS HISHAMUDIN MENUSUK JANTUNG UMAT MELAYU '


SELANGOR AKAN JAYAKAN KEHENDAK DAP

SATU KETIKA PAKATAN PEMBANGKANG MELALUI JURUCAKAP MEREKA PAS MENAFIKAN SEKERAS KERASNYA ANDAIAN BAHAWA MEREKA AKAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN.

DALAM MASA YANG SAMA MEREKA SENTIASA MELAKUKAN PERKARA YANG BERTENTANGAN DENGAN SEMANGAT PERLEMBAGAAN KITA.

MEREKA MELANGGAR DAN MENCABAR TITAH SULTAN DI SELANGOR DAN DI PERAK. MEREKA TUNJUKKAN PENDERHAKAAN SECARA TERANG TERANGAN.

MEREKA MENCABAR DAN MENGHINA ISLAM YANG MENJADI AGAMA RASMI PERSEKUTUAN. MEREKA MENCEROBOH KAWASAN MASJID TERMASUK DI DALAM MASJID.

MEREKA BERKONVENSYEN DAN MENGELUARKAN KENYATAAN BERSAMA BETAPA MEREKA AKAN PERTAHANKAN PERLEMBAGAAN.

MAKA UMNO DAN ORANG MELAYU PUN LEGA. PIMPINAN UMNO TIDUR LENA DAN MENERUSKAN KEHIDUPAN DENGAN SELESA.

MAKA PADAM LENYAPLAH SEGALA KERISAUAN PIMPINAN UMNO.MENTERI DALAM NEGERI SEJAK SEKIAN LAMA TIDAK BERTUGAS SELAIN MEMECAT DAN MELANTIK PEGAWAI BARU IMEGRESEN DAN SESEKALI BERCAKAP TENTANG PINDAAN PERLEMBAGAAN UMNO.

NGO BERSORAK SORAI MEWAKILI ORANG MELAYU. DI NEGERI PERAK DUAPULUH/TIGA PULUH ORANG. DI SELANGOR LIMA BELAS ORANG. DI KEDAH DUA BELAS ORANG.

UMUMNYA ORANG MELAYU TELAH BEGITU KEHILANGAN ' ROH '. MELAYU INI TIADA APA APA SEBENARNYA.

PETANG TADI DENGAN YAKIN, BERANI DAN LANTANG MENTERI BESAR SELANGOR MENGUMUMKAN BAHAWA SIDANG DUN SELANGOR AKAN DIADAKAN BAGI MEMINDA PERLEMBAGAAN.

SEGALA IKRAR DAN JANJI MEREKA DENGAN SENDIRINYA TELAH TERPADAM. MAKA UMAT MELAYU ISLAM SELURUHNYA ,
TUNGGULAH MASA KETIKANYA, KETUANAN TELAH RUNTUH DI CHINA, KETUANAN TELAH ROBOH DI INDIA, BARANGKALI BENARLAH KATA SUHAIMI SHAFIE ' AKAN RUNTUH PUNAH RANAH KETUANAN DI TANAH TERCINTA INI '.


UMNO TAKKAN MENANG KERANA PEMBANGKANG BERMASALAH

" PAHIT TETAPI KENYATAANNYA, ISMAIL TELAH GAGAL "


UMNO MENANG KERANA KESUNGGUHAN

Akhir akhir ini kita membaca atau mendengar pelbagai berita berkaitan parti pembangkang dan pimpinan mereka. Semua parti pembangkang kedengaran bermasalah.

Kebimbangan saya ialah terdapat kecenderungan dalam kalangan pimpinan dan ahli UMNO/BN untuk berharap bahawa kerana masalah parti pembangkang ini UMNO/BN akan mencapai kemenangan samada dalam Pilihanraya Kecil atau PRU 13.

Ini adalah anggapan yang amat merbahaya. Sebelum PRU 12, Anwar Ibrahim telah diketahui seorang peliwat. Anwar kita ketahui sebagai petualang negara apabila menjalin hubungan dengan kuasa luar khasnya IMF dan pimpinan Yahudi.

PAS selamanya diketahui ' penipu dan penyebar fitnah'. Selama belasan tahun di Kelantan PAS hakikatnya tidak berbuat apa apa selain berpolitik.

Kita tahu DAP amat anti nasional. Mereka memusuhi Islam dan selamanya tidak pernah menghormati institusi Raja. Mereka kita tahu amat mematuhi komunisme.

Dalam keadaan itulah mereka telah mendapat lima negeri dan bertapak di seluruh negara. Hakikatnya ' pembangkang bermasalah' tidak menguntungkan UMNO/BN.

Inilah yang wajib UMNO/BN sedari dan hayati. Oleh yang demikian UMNO /BN perlu segera bertindak sebelum terlewat.
UMNO/BN saya percaya masih gagal mendaftar pengundi baru secukupnya berbanding pembangkang.

Dalam masa yang sama UMNO/BN juga gagal sebagai 'kerajaan'dalam banyak perkara. Jika kita melihat harga barangan
pengguna sebagai contoh, saya yakin Menteri berkaitan telah gagal mengawal kenaikan bahkan gagal mengetahui bahawa kenaikan telah berlaku.

Harga barangan adalah sesuatu yang sangat hampir dengan pengundi. Sekiranya isu ini tidak ditangani, yakinlah walaupun parti pembangkang runtuh UMNO/BN tetap tidak akan menang besar.

Saya hanya menyentuh satu aspek dan akan membicarakan yang lainnya selepas ini.