Followers

Sunday, November 14, 2010

MENTERI BESAR PERAK KE MEKAH ?

" YA ALLAH..KURNIAKANLAH SAUDARAKU INI HAJI YANG MABRUR "


TAHU MELALUI HARAKAHDAILY..

Berbanding Nik Aziz , pemergian Dr Zambri tidak menjadi bahan berita. Harakahdaily beberapa hari menyiarkan berita Nik Aziz menunaikan haji bersama Tuanku Sultan.

Dua bahan berguna kepada PAS,

1. Nik Aziz pergi ke Mekah

2. Nik Aziz pergi ke Mekah bersama Tuanku Sultan

Demikianlah PAS. Segalanya menjadi bahan politik termasuk persoalan ibadah khusus yang dilakukan oleh pimpinannya.

Saya mendapat tahu pemergian Dr Zambri juga melalui Harakahdaily.Itupun sebagai bahan politik murahan mereka. Muhd Munir Ali, Timbalan Ketua Pemuda PAS Perak menyeru Dr Zambri bertaubat di hadapan Kaabah setelah PAS MEMUTUSKAN DR ZAMBRI BERDOSA.

Betapa sesatnya PAS. Urusan dosa pahala berada dalam tangan mereka.Bagaimanapun saya yakin, sesiapa sahaja yang berpeluang berada di hadapan Kaabah pasti akan bertaubat. Menyemak diri.

Saya juga ingin menyeru perkara yang sama dilakukan oleh Nik Aziz. Bertaubat dan mohonkanlah keampunan bagi sekalian pimpinan dan ahli PAS yang banyak sangat ' berjual beli ' agama Islam yang suci ini.

Bertanyalah kepada ALLAH , benarkah segala yang disebut dan dilakukan selama ini. Mohon ALLAH tunjukkan kebenaran. Berdoalah agar kita diberikan hidayah.

Berhentilah daripada mendoakan kerosakan dan kemusnahan saudara seagama kita.

Saya TIDAK INGIN MENGATAKAN NIK AZIZ ORANG BERDOSA. TETAPI RASULLULLAH YANG MAKSUM SENTIASA MEMOHON KEAMPUNAN.

Kepada Dr Zambri, semoga mendapat Haji mabrur. Berdoalah agar kemenangan berpihak kepada kita kerana DENGAN RENDAH DIRI KITA MENYEDARI TIADA LAIN YANG KITA PERJUANGKAN SELAMA INI SELAIN KEBENARAN.

Kepada Saudara Munir, sedarlah bahawa KITA INI ADALAH HAMBA ALLAH YANG TIADA KUASA MENGHUKUM. KITA TIADA APA APA SELAIN ' KEMANUSIAN YANG ALLAH ANUGERAHKAN. SESEKALI BERFIKIRLAH SEBAGAI MANUSIA BIASA WALAUPUN SAUDARA RASA SAUDARA HEBAT ORANGNYA'.