Followers

Thursday, January 13, 2011

PARLIMEN NURUL IZZAH ADALAH PERMULAAN

" MENUNJUKKAN NAS YANG MELARANG PENGGUNAAN PEMBESAR SUARA "


LARANGAN MELAUNGKAN AZAN MENGGUNAKAN PEMBESAR SUARA

SETAKAT SEKARANG HANYA DUA BUAH MASJID YANG MENGUATKUASAKAN LARANGAN MELAUNGKAN AZAN MENGGUNAKAN PEMBESAR SUARA.

SEBUAH DI KAMPUNG KERINCHI DAN SEBUAH LAGI DI PANTAI DALAM. KEDUA DUA MASJID INI TERLETAK DALAM KAWASAN PARLIMEN YANG DIWAKILI OLEH NURUL IZZAH, ANAK KEPADA ANWAR IBRAHIM YANG SEDANG DALAM PROSES MEMBUKTIKAN BAHAWA MANI YANG BERADA DALAM DUBUR SAIFUL BUKAN MILIKNYA.

SAYA SEDIKITPUN TIDAK TERPERANJAT DENGAN PENGUATKUASAAN INI . WALAUPUN PIHAK PENGURUSAN MASJID TELAH DIARAHKAN AGAR MENGAITKAN UMNO DALAM PERKARA INI TETAPI SAYA PERCAYA IA AGAK SUKAR DILAKUKAN.

SAYA PERCAYA APA YANG BERLAKU IALAH SEBAHAGIAN DARIPADA USAHA MENUKAR PERLEMBAGAAN NEGARA YANG DIKETUAI OLEH DAP.

MEREKA TELAH MEMPERLEKEH AL QURAN, MEREKA TELAH MEMPEROLOK KALIMAH ALLAH, MEREKA TELAH MENCEROBOH MASJID, MEREKA SEDANG DAN AKAN TERUS MENGGUGAT INSTITUSI RAJA .

SEMUA YANG MEREKA LAKUKAN NAMPAKNYA MENDAPAT REAKSI YANG AGAK HAMBAR DARIPADA ORANG MELAYU ISLAM. INILAH YANG DAP NANTIKAN. MEREKA INGIN MELIHAT ADAKAH ORANG MELAYU ISLAM MASIH MEMPUNYAI ' ROH ' ATAU SEBALIKNYA.

SAYA YAKIN SELEPAS INI ARAHAN INI AKAN MEREBAK KE MASJID MASJID LAIN YANG MEREKA KUASAI SEHINGGA MEREKA PASTI ORANG MELAYU MEMANG TELAH ' HILANG MARUAH DAN KEBERANIAN '.

NURUL IZZAH TELAH DIJANJIKAN PUTRAJAYA SEKIRANYA ANWAR TIDAK SEMPAT. BAGI MEMENUHI HASRAT PERLU MEMBUKTIKAN SETIAKAWAN TERHADAP DAP. NYATA NURUL IZZAH BOLEH DAP PERCAYAI.

SAYA JUGA PERCAYA SAMADA ESOK ATAU LUSA NIK AZIZ AKAN TAMPIL DENGAN BUKTI BAHAWA PENGGUNAAN PEMBESAR SUARA ADALAH BIDA'AH KERANA RASULLULLAH TIDAK PERNAH MENGGUNAKANNYA.

KITA MEMPUNYAI PILIHAN. MENJADI SAKSI KERUNTUHAN ISLAM ATAU MENJADI PEJUANG YANG MEMPERTAHANKAN ISLAM. ANDA BAGAIMANA ?