Followers

Tuesday, March 15, 2011

DEMO HANCURKAN PAKATAN

" MENGHANCURKAN PAKATAN "


GANGGU PERNIAGAAN CINA DAP

Mereka asalnya bangsa yang merempat. Inilah fakta sejarah yang tak boleh dipadam. Kekejaman komunis dan kesukaran hidup menyebabkan mereka rela merantau dan membina kehidupan baru yang lebih bermakna.

Tanahair kita merupakan salah satu destinasi mereka. Mereka pandai memilih syurga. Hakikat bahawa mereka adalah bangsa yang gigih dan rajin tak dapat dinafikan.

Kesan kerajinan dan usaha mereka membolehkan mereka membina kekayaan mengatasi orang Melayu dan bumiputera yang lain.

Maka lahirlah Robert Kuok, Lee Shin Cheng, Teh How Piow, Quek Leng Chan dan ramai lagi. Mereka terlalu kaya sehingga Dr Mahathir pernah menyebut bahawa jika semua bangunan Cina di Kuala Lumpur dicabut, maka hampir kosong Kuala Lumpur sebenarnya.

Sikap bukan satu satunya faktor kekayaan Cina. Dasar dan ruang yang diberi oleh Kerajaan merupakan faktor yang kuat menyokong

Kerajaan tidak pernah menghalang sesiapapun untuk mencapai impian mereka. Semaksima mungkin walaupun Cina DAP selalu
menafikannya.

Cina DAP hidup aman damai dan bahagia di Malaysia. Bahkan mereka juga hampir menguasai politik. Dengan dokongan PAS dan PKR, Cina DAP cukup berpengaruh dari segi politik.

Bagaimanapun keadaan hampir berubah sama sekali. PAS dan PKR tidak gembira dengan pencapaian mereka. Mereka sedar de
mokrasi tidak akan membawa mereka ke mana mana.

Mereka mula memilih kaedah lain untuk kekal bernyawa. Mereka mahu kaedah ganas dan keras. Mereka percaya kepada pendekatan paksaan.

Maka seruan kepada demonstrasi mula kedengaran. Saya percaya
mungkin tidak begitu hebat tetapi ia akan berlaku. Pasti demi
kepuasan peribadi khasnya Anwar Ibrahim.

Di sinilah titik akhir pakatan mereka. Cina DAP bimbang demonstrasi akan mengganggu perniagaan. Demonstrasi akan
mengganggu aktiviti mereka mengumpul kekayaan.

Demonstrasi tidak pernah mendatangkan hadil yang baik. Demonstrasi aman sekalipun, akan menyebabkan peniaga menutup kedai.

Cina DAP paling terkesan kerana demonstrasi tidak dibuat di kampung. Demonstrasi akan dijalankan di bandar bandar. Maka percayalah, dalam pada PAS dan PKR mahu membina nama mereka meruntuhkan persahabatan mereka bersama Cina DAP.

PAS DIRESAPI YAHUDI ISRAEL....

TERPEDAYA???SAMADA DISEDARI ATAU TIDAK, INILAH HAKIKATNYA....


PAS nampaknya terus mengancam untuk mengadakan pemberontakan besar-besaran dengan alasan kerajaan UMNO/BN telah gagal melaksanakan pilihanraya yang telus dan bersih.

Terbaru, ialah amaran Mat Syabu yang tersiar dalam beberapa blog penyokong Pakatan pembangkang.

Malangnya, pilihanraya yang telus dan bersih mengikut ukuran PAS ialah apabila mereka memenangi kerusi tersebut. Di mana merekalah, mereka akan menganggap berlaku penyelewengan, penipuan dan pembohongan.

Berdasarkan perkembangan mutakhir, saya menjangkakan rakyat telah sedar dan kembali menyokong UMNO/BN. Ini menyebabkan PAS dan rakan-rakannya terus-terusan mengalami kekalahan.

Maknanya, mahu tak mahu PAS mesti menghasut rakyat supaya memberontak juga.

Saya meneliti kesan pemberontakan di Mesir, Libya, Tunisia dan Bahrain.

Barangkali benar pemberontakan ini adalah berpunca dari pemerintahan kuku besi yang sama sekali tidak memahami penderitaan rakyat.

Namun begitu sehingga kini tiada tanda kejatuhan rejim zalim itu telah menyelesaikan sebarang masalah. Pemberontakan sebenarnya masih berlaku. Di Mesir, setelah Hosni Mubaraq gugur, pemberontakan bertukar menjadi krisis antara penganut Islam dan Kristian.

Sehingga kini, yang sedang "menikmati" hasil pemberontakan itu ialah Israel. Mereka membedil dan membunuh orang awam di Semenanjung Gaza. mereka bebas membina petempatan baru.

Israel selesa melakukan apa saja yang sebelum ini tidak dapat mereka lakukan. OIC sedang bergelut dengan mesyuarat membincangkan kehancuran negara Islam dan kemerosotan hasil minyak.

Amerika Syarikat pula sedang mengawasi dan menyertai usaha menjatuhkan musuh tradisi mereka, Muammar Gadaffi.

Saya mula terfikir, adakah kebangkitan dan kejatuhan ini sebenarnya mainan Yahudi Israel?

Jika ini benar, saya ingin mengingatkan PAS. Berhati-hatilah. Mungkin PAS tidak sedar mereka sedang diresapi.

Mungkin Israel ingin melumpuhkan Malaysia, negara Islam yang disegani dan PAS menjadi ALATnya...