Followers

Monday, December 6, 2010

ANWAR MENANGGUHKAN PERJALANAN

" ANWAR JUGA BELUM MEMUTUSKAN SIAPA YANG AKAN DIBAWANYA MENERUSKAN PERJUANGAN DI INDONESIA "TIDAK ADA NEGARA BERSEDIA MENERIMANYA

Ini adalah berita yang baru saya dengar. Ada kemungkinan Anwar Ibrahim akan menangguhkan perjalanannya ke satu destinasi rahsia di luar negara kerana setakat ini tiada negara bersedia menerima Anwar.

Australia yang sebelum ini menyatakan sokongan kepada Anwar telah menarik balik kesediaan mereka kerana ia akan merugikan Australia dari sudut diplomatik.

Adalah dipercayai setakat ini mana mana negara yang sebelum ini menyatakan simpati terhadap Anwar dan percaya kepada kesungguhannya memperjuangkan demokrasi telah tergamam dan malu apabila mengetahui keputusan pemilihan PKR yang dianggap paling tidak demokratik dalam sejarah moden dunia.

Difahamkan juga, penampilan dan keupayaan serta pemikiran yang ditunjukkan oleh DS Najib di pentas dunia beberapa kali sebelum ini telah MENAFIKAN tuduhan Anwar bahawa Najib menjadi Perdana Menteri atas tiket ' WARISAN KEPIMPINAN '.

Beberapa tokoh dunia sebaliknya terpukau dengan idea, kebolehan dan kebijaksanaan Najib . Bahkan mereka berasa hairan Najib tidak pernah menjawab tuduhan yang dilemparkan Anwar kepada pentadbirannya.

Sekiranya ini berlaku, Anwar mempunyai kemungkinan untuk melarikan diri ke Indonesia dan menyertai pergerakan pengganas di Republik Indonesia dan berusaha untuk menjadi Presiden di sana.