Followers

Thursday, January 27, 2011

PESANAN AKHIR KEPADA TENANG

" BERAKHIRNYA PENIPUAN PAS "BERSYUKURLAH KERANA MEMILIH KEBENARAN

SEKARANG SELURUH NEGARA SEDANG MEMANDANG KE TENANG.WALAUPUN HANYA PRK YANG TIDAK AKAN MENGUBAH APA APA NAMUN IA MEMPUNYAI MAKNA YANG SANGAT BESAR.

PENGUNDI AKAN MEMILIH ANTARA KEBENARAN ATAU KEPALSUAN. BERASASKAN PANDANGAN RAKAN RAKAN YANG BERADA DI TENANG, JANGKAAN MENANG MEMIHAK KEPADA BN.

NAMUN BEGITU SAYA SUKA MENGINGATKAN BEBERAPA PERKARA YANG AKAN BERLAKU HARI INI, ESOK DAN HARI PENGUNDIAN.

1. AKAN DATANG BEBERAPA ANAK GADIS YANG AYU, BERPERWATAKAN SEPERTI USTAZAH. MEREKA AKAN MEMBAWA BUAH BUAHAN ATAU GULA BERSAMA RISALAH MEMBURUKKAN KERAJAAN DAN MENCERITAKAN BETAPA BAIKNYA PAS.

MEREKA ADALAH PENUNTUT UNIVERSITI YANG DIPERALATKAN OLEH PAS UNTUK MENGGODA PENGUNDI. USAH MARAHI MEREKA. NASIHATKAN MEREKA AGAR BALIK KE UNIVERSITI, BELAJAR.
JANGAN DERHAKAI IBU BAPA YANG MENGHARAPKAN MEREKA MENCIPTA KECEMERLANGAN DI UNIVERSITI.

2. KEMUNGKINAN AKAN DATANG BEBERAPA ORANG YANG BERPAKAIAN KEMAS. MEREKA MENGAKU DARI SPR. MEREKA AKAN MEMINTA KAD PENGENALAN KONONNYA UNTUK URUSAN PENGUNDIAN.

USAH LAYANI MEREKA, MEREKA ADALAH PETUGAS PAS YANG CUBA MENIPU PENGUNDI. TIADA SESIAPAPUN BOLEH MENGAMBIL KAD PENGENALAN INDIVIDU LAIN.

3. AKAN ADA SEKUMPULAN PENYOKONG PAS KHASNYA DARI KELANTAN YANG AKAN MENIMBULKAN SUASANA TEGANG DI LUAR KAWASAN MENGUNDI. MEREKA AKAN BERUSAHA MENDATANGKAN RASA CEMAS DALAM KALANGAN PENGUNDI. USAH LAYANI MEREKA.

4. AKAN ADA JENTERA PENGANGKUTAN PAS, MENGANGKUT SAMBIL MEMPENGARUHI. NAIKI KENDERAAN MEREKA TETAPI BERIKAN UNDI KEPADA BN.

SAYA PERCAYA PENGUNDI TENANG AKAN MENGUNDI KERANA ALLAH. YAKINLAH ALLAH BERSAMA DENGAN ORANG ORANG YANG BENAR.

MARI KITA CIPTA SEJARAH BARU. BIAR TENANG MENJADI PETANDA AWAL BERKUBURNYA PAS DI BUMI BERTUAH INI.