Followers

Saturday, January 8, 2011

MISBUN- CHONG WEI- PEMBANGKANG KECUT PERUT

LAMBANG KEJAYAAN 1 MALAYSIA

BARANGKALI MENTERI BELIA DAN SUKAN SUSAH HATI. BAM BERCEMPERA. MISBUN DAN CHONG WEI ADALAH ASET BADMINTON YANG SANGAT BERHARGA.

JIKA MEREKA KELUAR MENINGGALKAN BAM, BARANGKALI DUNIA BADMINTON NEGARA AKAN SURAM DAN MALAP.

NAMUN DI SEBALIK SEMUA ITU, MISBUN - CHONG WEI HAKIKATNYA MEMPUNYAI HUBUNGAN LUAR BIASA. MEREKA SALING MENGASIHI DAN MENGHORMATI.

LIHAT BAGAIMANA CHONG WEI MEMELUK MISBUN SELEPAS MENCAPAI SESUATU KEMENANGAN. PELUKAN ADIK TERHADAP ABANG.

SEMUA INI TIDAK BERLAKU SENDIRI. IA BERLAKU SETELAH PROSES YANG PANJANG DAN DINAMIS. IA BERLAKU SETELAH SEGALA TEMBOK PEMISAH BERJAYA DIROBOHKAN.

INILAH ANTARA PETANDA DAN LAMBANG KEJAYAAN 1 MALAYSIA.
1 MALAYSIA TELAH DIPRAKTIKKAN SEJAK PERIKATAN MEMERINTAH. IA KEMUDIANNYA BERTUKAR MENJADI BARISAN NASIONAL.

DS NAJIB MEMBERI KESEGARAN BARU DAN MENAMAKANNYA 1 MALAYSIA. INILAH KELEBIHAN NAJIB. DIA TIDAK MALU MENYAMBUNG SESUATU YANG BAIK UNTUK DITERUSKAN.

SANGAT BODOH DAN DANGKAL BAGI PEMBANGKANG YANG MENUDUH 1 MALAYSIA MENIRU ONE ISRAEL. HAKIKATNYA ONE ISRAEL YANG MENIRU KITA.

1 MALAYSIA JUGA MENJULANG BOLASEPAK NEGARA KE PUNCAK. K RAJAGOPAL MEMBIMBING ANAK BUAHNYA SEPERTI ANAK SENDIRI. K RAJAGOPAL TIDAK KEKOK MEMBIMBING ANAK BUAH MENJADI YANG TERBAIK.

INILAH KETAKUTAN PEMBANGKANG. DAP BERSUNGGUH SUNGGUH INGINKAN PERPECAHAN. PAS DAN PKR BERSUNGGUH SUNGGUH MENJAYAKAN MIMPI DAP.

HAKIKATNYA 1 MALAYSIA MENGHALANG MIMPI GANAS MEREKA TERCAPAI.


SELURUH RAKYAT MEMANG NAK KEKALKAN KEMENANGAN..


KITA NAK TERUSKAN KHIDMAT KEPADA RAKYAT

Ringkas, bersahaja dan padat. Jika wartawan yang bertanya berniat untuk ' mengusik' DS Najib maka usikan wartawan itu tidak menjadi.

Najib sangat objektif. Memang PRU 13 dah dekat. UMNO/BN mahu mendapat mandat baru kerana hanya UMNO/BN sahaja mampu memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat.

Nafikanlah. Buatlah ibarat dan andaian. Tetapi hakikatnya semua pimpinan parti pembangkang termasuk yang cenderung kepada komunis, mendapat manfaat daripada perkhidmatan yang UMNO/BN berikan.

Sejak dari dalam kandungan ibu hinggalah ke liang lahat, UMNO/BN ada perkhidmatan yang mahu diberikan.

Perkhidmatan terbesar yang UMNO/BN sumbangkan ialah suasana aman , tenteram dan makmur. Semua, ya semua rakyat menikmatinya termasuk yang saban hari ' mengutuk, memfitnah,memperlekeh dan cuba menjatuhkan UMNO/BN.

Bandingkan suasana ini dengan Indonesia, Thailand atau Singapura. Jika kita buat perbandingan dengan fikiran terbuka, maka akuilah tanahair ini adalah syurga bagi kita jika kita berusaha .

Maka wajarlah DS Najib sekali lagi memohon mandat daripada rakyat. DS Najib dan rakan rakannya menawarkan track record pencapaian lalu sebagai petanda bahawa UMNO/BN memang mampu menjaga negara.

Lihat Pulau Pinang di bawah DAP ( Sebagai contoh ). Yang giat dilaksanakan ialah pembersihan etnik. Orang Melayu dan India sedang dihalau keluar. Rakyat tidak bahagia.

Lihat pula Kelantan di bawah PAS. Selepas hampir 20 tahun Kerajaan PAS tidak mampu/tidak mahu mengusahakan bekalan air bersih untuk rakyatnya.

Yang mahu saya paparkan ialah bukan semua kerajaan sama.Ada kerajaan bekerja untuk rakyat, ada pula kerajaan bekerja untuk diri sendiri dan kaum kerabat.

Mari kita sertai DS Najib. Berfikir, bercakap dan bertindak seolah olah PRU 13 sudah sangat hampir. Kerana itu nanti, kita akan berada pada kedudukan sentiasa bersedia.