Followers

Tuesday, July 5, 2011

INILAH YANG TIADA DI DALAM BUKU !

KARISMA DS NAJIB MERUNTUHKAN PAKATAN.

Sejak daripada awal gerakan Bersih 2 tidak mendapat respon melampau daripada DS Najib Razak. Saya sedikit resah pada masa itu kerana menjangka DS Najib juga akan mengambil pendekatan seperti Pak Lah.

Jangkaan saya silap. DS Najib rupanya mempunyai ketenangan melampaui jangkaan saya. Beliau terus melaksanakan tugas tugas PM tanpa ada tanda risau dan resah. Pelbagai pencapaian , lawatan mencari pelaburan berterusan.

Sehingga beberapa kebelakangan barulah DS Najib bersuara dengan jelas, tegas dan berani. Memberi peringatan kepada rakyat betapa pentingnya keamanan dipelihara.

Dalam masa yang sama DS Najib menawarkan mana mana stadium untuk perhimpunan Bersih 2. Najib memilih ketika dan keadaan yang betul bilamana Khalid Ibrahim, MB Selangor tiba tiba mengeluarkan kenyataan.

Tiada yang sanggup menyanggah kenyataan Najib kerana pasti tempiasnya akan terkena Pakatan Rakyat .

Pembangkang sebenarnya terkejut, panik dan keliru. Janji mereka untuk menghimpun sejuta rakyat terpaksa mereka mungkiri. Persiapan telah dibuat untuk demonstrasi jalanan bukan demonstrasi stadium.

Saya tidak fikir pemimpin Pakatan akan mempunyai masa yang mencukupi untuk memulihkan moral pengikut yang merudum. Hanya Ambiga yang bersuara buat masa ini.

Yang pasti , ketenangan DS Najib telah menggulung keghairahan pembangkang dan kerisauan penyokong dan rakyat terbanyak. Inilah yang dikatakan wibawa pemimpin. Setelah segala resah gelisah, beliau tampil membawa harapan...