Followers

Friday, July 1, 2011

BENAR ! BERSIH = KOMUNIS !

BELUM ADA HUJAH MENAFIKANNYA..

Allahyarham Tan Seri Ghazali Shafie memberikan ulasan di Parlimen pada awal tahun 70 an, bahawa walaupun PKM telah tiada lagi di hutan hutan di Malaysia, fahaman dan kaedah perjuangan mereka mungkin berada di mana mana.

Allahyarham antara lain mengingatkan, komunis bertindak atas konflik dan masalah lalu menyuburkan benci dan marah rakyat kepada kerajaan yang sah. Mereka akhirnya akan mengajak rakyat bangkit memberontak dan menggulingkan kerajaan.

Kenyataan ini dibuat sewaktu ' CERITA BERSIH ' belum timbul sama sekali. Tentunya Allahyarham tidak berhasrat untuk menghalang perhimpunan aman yang dibenarkan perlembagaan.

Komunis juga dikatakan akan menyerang institusi penting yang rapat dengan kerajaan agar ianya runtuh dan membawa keruntuhan kerajaan sekali gus.

Lihatlah bagaimana kita dapat mendengar saban hari PDRM ditohmah, difitnah dan diperlekeh. Kita mendengar Institusi Raja khasnya YD Agung cuba diseret.

Mulai semalam pula Istitusi Islam pula diceroboh. Kononnya Khatib telah menggunakan mimbar untuk menggagalkan Bersih 2.

Saya melihat susunan kerjanya. Saya melihat siratan maknanya.

Sehingga kini saya belum mendengar sebarang hujah menafikan KOMUNISME cuba dihidupkan. Sehingga itu, mari kita sama sama membuat pendirian bahawa memang benar BERSIH 2 adalah sebahagian awal mainan komunis di negara kita.