Followers

Thursday, January 6, 2011

ROCKY'S BRU NAK APA SEBENARNYA?

" YANG KITA PERTAHANKAN BUKAN RAIS TETAPI KEBENARAN "


TAK HABIS LAGI MENYERANG RAIS YATIM

Saya tidak mengenali Rais Yatim atau Rocky's Bru secara peribadi.Hakikatnya saya tidak mempunyai keperluan untuk mengenali mereka berdua.

Tetapi situasi semasa yang berlaku di antara dua tokoh berbeda wadah ini merimaskan saya yang sedang melihat momentum sokongan kepada UMNO khasnya sedang meningkat naik.

Rais telah difitnah merogol ( selagi tiada sesiapa mendakwanya di mahkamah). Rocky telah turut ' meminta ' Rais memberikan penjelasan.

Rais telahpun berbuat demikian. Rais telah menjawab cabaran Rocky. Sepatutnya segalanya telah selesai.

Rais bukan sekadar seorang pemimpin UMNO tetapi beliau juga seorang Menteri. Mengajak Rais ' berpolemik' seakan mengajak Najib ikut serta berpencak di gelanggang yang ' membazirkan masa'.

Rocky perlu mengelak daripada berfikir seperti pimpinan PAS. Mereka menyerang peribadi untuk meruntuhkan UMNO. Runtuh UMNO , runtuhlah kerajaan.

Ini kerja PAS yang diarahkan oleh DAP. Kerja orang berjiwa kecil yang setakat ini tidak pernah membuktikan apa apa.

Saya tidak pula berasa diri saya terlalu kecil untuk menegur sesiapa saja termasuk Perdana Menteri, para Menteri .Tetapi tentunya saya akan dianggap dangkal jika memanjangkan sesuatu yang saya sendiri tidak pasti ' benar palsunya '.

Yang benar sekarang ialah PAS,PKR sedang bekerja untuk DAP bagi menghidupkan semula komunisme. Yang benar ialah UMNO perlu dimenangkan demi agama, bangsa dan tanahair.

Mari kita tumpukan perjuangan kita bagi memenangkan kebenaran ini. Kita tentunya tidak akan berdiam diri jika kita dapati UMNO juga telah tergelincir dari landasan.

Sehingga itu berlaku, kita dapati DS Najib sedang berusaha sedaya upaya memakmurkan negara, mari kita cuba kalaupun tidak menyokong dan menolong, janganlah pula kita yang menjadi faktor penghalang usaha tersebut dibuat.

Cinta Sejati Datuk Siti Norhaliza

" BINTANG BERTEMU BINTANG "


IKON BERTEMU IKON

TUN MAHATHIR MASIH MENJADI BURUAN. BUKAN SEKADAR ORANG POLITIK BAHKAN ANAK SENI YANG SEDANG MEMULAKAN PERNIAGAAN.

SITI NORHALIZA BARU MENERBITKAN RANCANGAN SITI...HIBURAN DAN INSPIRASI YANG AKAN MENEMUKAN SITI DENGAN TOKOH TOKOH UNDANGAN DALAM PELBAGAI BIDANG.

SITI BIJAK BERNIAGA KERANA MENJADIKAN TUN M SEBAGAI TETAMU PERTAMA RANCANGANNYA. DENGAR BAGAIMANA TUN MENYEMARAKKAN SEMANGAT JUANG SITI

" SAYA PADA MULANYA AGAK KEKOK KERANA SELAMA INI HANYA MELIHAT SITI BUAT PERSEMBAHAN. TETAPI BELIAU MEMPUNYAI KEBOLEHAN DALAM MEWAWANCARA SAYA ".

BAYANGKAN BAGAIMANA BERMAKNANYA UNGKAPAN TERSEBUT KEPADA SEORANG USAHAWAN MUDA SEPERTI SITI.

APA PULA KATA SITI TENTANG TUN M

" TUN ADALAH IDOLA SAYA SEJAK DULU LAGI ".

MENGAPA ISU INI SAYA TIMBULKAN. SAYA INGIN MENGGAMBARKAN BETAPA ' SANGAT TIDAK BENAR JIKA KITA BERANDAIAN BAHAWA ANAK MUDA TELAH LARI DARIPADA PER
JUANGAN UMNO. SITI ADALAH SALAH SEORANG DARIPADA CONTOHNYA.

SITI TIDAK PERNAH MENGAKU MENYOKONG UMNO. TETAPI APABILA SITI MEMILIH TUN M SEBAGAI TETAMU, MAKA KITA DAPAT MEMBACA APA YANG BERADA DALAM HATINYA.

INILAH PESANAN SAYA KEPADA PEMUDA DAN PUTERI UMNO. TURUNLAH BERTEMU ANAK MUDA. MEREKA SEDANG MENUNGGU KITA.IDRIS AHMAD UGUT RAJA ?

" DEMI DAP IDRIS SANGGUP DERHAKA "


KENYATAAN PAS KETERLALUAN

Setelah Kerajaan DAP Selangor mengeluarkan pelbagai kenyataan melampau , angkuh dan derhaka. Setelah umat Melayu bangkit dengan pelbagai puluhan laporan polis, PAS meneruskan agenda DAP dengan kenyataan terbaru yang dibuat oleh Ketua Penerangan PAS, Idris Ahmad.

Artikel yang disiarkan oleh Harakahdaily, bertajuk PERLANTIKAN KHUSRIN KE ARAH MALAYAN UNION.

Gagasan Malayan Union ialah gagasan yang diperkenalkan oleh penjajah Inggeris bagi menghakis dan menghapuskan sama sekali kuasa Raja Raja Melayu.

Gagasan inilah yang kemudiannya menyatukan orang Melayu seluruh Tanah Melayu dan akhirnya membentuk UMNO.

Dari sudut sejarah, orang Melayu terkenal dengan budi bahasa, sikap menghormati dan kesanggupan bertolak ansur. Namun begitu orang Melayu akan bangkit jika ISLAM dicabar atau dicemari dan RAJA RAJA MELAYU digugat.

Malangnya situasi agak berbeza sekarang bilamana orang Melayu sendiri melakukan pencabulan terhadap ISLAM dan INSTITUSI RAJA.

Kenyataan terbaru Idris Ahmad dengan jelas merupakan amaran kepada RAJA RAJA MELAYU, BETAPA PADA BILA BILA MASA SAHAJA INSTITUSI RAJA BOLEH DIHAPUSKAN.

Kepada seluruh umat Melayu, buatlah penilaian, mari kita bangkit dan tolak apa sahaja unsur yang cuba menggugat Perlembagaan negara walaupun ' unsur itu' bertopengkan agama.