Followers

Tuesday, April 20, 2010

Najib , memimpin mengikut Rasullullah

Najib-Obama, dua pemimpin yang berpandangan jauh

Baru baru ini ke US, Obama nak berjumpa ( Anwar merayu nak jumpa orang pencen- Al Gore ). Kemudiaan ke Jepun , atas jemputan. Perdana Menteri pergi melaksanakan tugas besar iaitu mencari ruang dagang ke arah memantapkan ekonomi negara.

Bagi kebanyakan pemimpin biasa, lojiknya PM akan berada di Hulu Selangor. Pilihanraya kecil ini amat signifikan kerana ia sedikit sebanyak memberi makna kepada dasar dan usaha yang PM cetuskan.

Anwar Ibrahim dan Hadi Awang berkampung di Hulu Selangor. Kit Siang turun sesekali menghasut pengundi Cina ( yang sebenarnya telah kembali kepada BN ). Nak jumpa pengundi Melayu Kit Siang tak berani sebab Bahasa Melayu dia macam rojak.


Najib berbeza. Najib melihat hutan. Najib tidak melihat pokok semata mata. Najib melihat negara yang nak dijaga. Najib mengasihi rakyat jelata. Najib sedar dia ada tanggungjawab besar memulih dan mengukuhkan ekonomi.

Anwar dan Hadi melihat Hulu Selangor. Maruah mereka terletak di situ. Mereka sedang bertungkus lumus berusaha menakluk Hulu Selangor. Menipu, memfitnah, mengadu domba dan menyemai benih benci.

Najib yakin kepada jentera. Najib tiada prasangka terhadap anak buah. Mesejnya mudah. BN perlu menang di Hulu Selangor dan dalam masa yang sama BN ada kewajipan terhadap seluruh rakyat jelata di seluruh negara.

Begitulah Najib. Tanpa banyak bercakap Najib melaksanakan tanggungjawab sebagaimana Rasullullah mengagihkan kerja kepada sahabat, penuh kepercayaan.
Syabas Najib