Followers

Saturday, May 7, 2011

ZENTRUM : ORANG BUTA YANG MENILAI GAJAH

SANGAT BAIK MENJADI PENASIHAT PAKATAN !

Semua kita tahu tentang kisah beberapa orang buta yang menilai bentuk gajah. Sehingga akhirnya masing masing mempunyai pandangan tersendiri tentang haiwan tersebut dan bercanggah
pendapat tentangnya.

Demiianlah Zentrum sebuah badan yang dikepalai oleh Dr Abu Hassan Hasbullah, seorang ahli akademik yang juga penyokong kuat Pakatan Pembangkang.

Sewaktu menilai suasana politik di Perak, Dr Abu Hassan Hasbullah telah
mengingatkan bahawa ' KEMARAHAN RAKYAT ' tidak lagi boleh
diharapkan membantu Pakatan di Perak. Kenyataan ini sebenarnya kenyataan KOMUNIS. Hanya komunis yang menggunakan kemarahan dan konflik untuk memperkuatkan cengkamannya.

Saya tidak bercadang untuk mengulas dari sudut ini. Saya cuma
ingin menyatakan bahawa politik Malaysia tidak hanya boleh dianalisis secara akademik. Politik Malaysia ialah politik cawangan dan bahagian, kampung dan bandar.

Ini kejayaan UMNO. UMNO wajib terus menjayakan kaedah 'menyerap ke dalam kampung dan bandar ' untuk kekal relevan sampai bila bila.

Atas asas ini saya tidak percaya 'video seks Anwar, kebangangan PAS dan komunisme DAP' akan beri kesan besar kepada keputusan PRU 13 di Perak.

Sebaliknya keberkesanan jentera UMNO, kerapatan UMNO dengan rakyat, budi bahasa UMNO dengan orang kampung, empati UMNO terhadap orang susah, jiwa besar UMNO melayan anak muda jauh lebih penting untuk pastikan UMNO kekal relevan.

Saya melihat satu saja cara untuk menang besar. Contohi Najib di Pusat, turuti Dr Zambri di negeri. Kita tak perlu melantik mana mana konsultan untuk bantu kita. TAK PERLU.

Biarkan Dr Hasbullah dengan teorinya. Dia mungkin pemikir tapi dia bukan gurkha atau pencacai parti. Biar dia berikan nasihat kepada Pakatan, kita terjun berpencak di lapangan.

Jika UMNO boleh turun dan letakkan parti di hadapan, yakinlah kita akan cipta kejayaan gemilang dalam PRU 13. Persoalannya ialah adakah UMNO bersedia ?

Rakyat tidak pernah marah kepada UMNO dan kerajaan. Rakyat terkilan dengan
sikap sebahagian kecil aktivis parti ini. Saya yakin UMNO sendiri menyedarinya dan tiada masalah untuk memperbaiki keadaan.


2 Comments

Anonymous Anonymous said...

saya amat setuju dengan pendapat anda. Bukan isu moral menjadi penentu kejayaan tetapi pendekatan orang2 umno dengan rakyat yang menjadi wadah untuk dinilai. Insya Allah keikhlasan pemimpin2 BN kini , akan membuahkan kejayaan besar dalam pru ke 13 nnt.

May 5, 2011 9:24 PM

Anonymous Anonymous said...

Anon,


Sehubungan itu, eloklah diminimakan program penerangan berkaitan liwat dan seks Anwar. Orang kampung malas nak dengar.

Banyakkan program kebajikan. Temui orang tua, gauli anak muda.

Sedaya upaya penuhi harapan rakyat...

Mengadakan program ceramah besar dan bombastik ni kerja pembangkang,jangan tiru mereka.

May 5, 2011 11:16 PM

Delete