Followers

Sunday, July 10, 2011

NIK AZIZ BALIK SERTA MERTA SELEPAS BERSIH 2 GAGAL SECARA MUTLAK !Barangkali agak sukar juga Nik Aziz mahu mencari nas atau catatan sejarah, menunjukkan bahawa Rasullullah saw pernah lari dari medan perang. Cuma saya pernah terbaca, dalam keadaan tertekan oleh serangan musuh, Rasullullah akan masuk ke dalam khemah, sujud sambil berzikir
' YA HAYYU YA QAYYUM ' berulang kali bagi memohon pertolongan ALLAH. Itu pun masih di dalam medan.

Nik Aziz mengubah kebiasaannya melakukan umrah kali ini. Selalunya di dalam Bulan Ramadhan. Kali ini dalam bulan Saaban. Ibadah sunat yang telah dilakukannya puluhan kali ini telah menyebabkan Nik Aziz meninggalkan KEWAJIPAN menumbangkan kezaliman untuk dijayakan oleh anak buahnya.

Sekiranya Nik Aziz berfatwa bahawa orang yang mati dalam Bersih 2 dianggap syahid maka Nik Aziz telah lari meninggalkan peluang untuk syahid. Inilah bezanya Nik Aziz dengan para sahabat.

Para sahabat berebut mencari syahid manakala Nik Aziz lari meninggalkannya.

Sebaik kembali Nik Aziz sekali lagi membohongi dirinya. " Sepanjang saya terlibat dalam pilihanraya, saya tidak pernah melihat pilihanraya yang telus dan adil ".

Maknanya selama puluhan tahun ini Nik Aziz telah terlibat dengan sesuatu yang mungkar. Redha , menyertai dan bersubahat dengannya.

Demikianlah Nik Aziz. Seumur hidup menanggung derita. Derita batin kerana dendam yang tak pernah selesai. Dalam jiwa tertekan ini, tidak mungkin Nik Aziz redha dengan hidupnya ...


UMNO TAK KAN MENANG KERANA BERSIH 2 GAGAL !Maka ALLAH tidak pernah redha dengan sebarang usaha meruntuhkan sesuatu yang terbukti baik. Bahkan ALLAH turunkan bantuan bagi mana mana orang yang dikehendakiNya.

Sejarah tercatat betapa Bersih 2 yang diusahakan secara bersungguh sungguh dalam jangka masa yang cukup lama telah gagal secara mutlak.

Ampun maaf, doa Nik Aziz tidak makbul di Tanah Suci Mekah. Atau mungkin ALLAH makbulkan doa Nik Aziz untuk tunjukkan kebenaran kalahkan kezaliman.

Kebimbangan saya ialah UMNO berasa lega dengan kegagalan bersih. Lega yang mendorong UMNO untuk tidak bekerja menemui rakyat, menyelami kesukaran rakyat, merasai denyut nadi rakyat.

Kebimbangan saya ialah jika UMNO berhenti mendaftar pengundi baru yang menunggu untuk mengundi tetapi barangkali tidak tahu caranya.

Saya berharap UMNO tidak seperti PAS. Ghairah melampau terhadap bersih sehingga tidak mampu menerima hakikat mereka telah gagal.

Yang nyata berjaya ialah DAP. Mereka tidak peduli dengan Bersih 2, mereka sekadar menyalakan api, mereka kekal mendaftar paling ramai pengundi baru, mereka kekal menjaga pengundi lama.

Saya berharap UMNO tidak terlupa bahawa makna politik ialah menang pilihanraya...