Followers

Sunday, July 10, 2011

NIK AZIZ BALIK SERTA MERTA SELEPAS BERSIH 2 GAGAL SECARA MUTLAK !Barangkali agak sukar juga Nik Aziz mahu mencari nas atau catatan sejarah, menunjukkan bahawa Rasullullah saw pernah lari dari medan perang. Cuma saya pernah terbaca, dalam keadaan tertekan oleh serangan musuh, Rasullullah akan masuk ke dalam khemah, sujud sambil berzikir
' YA HAYYU YA QAYYUM ' berulang kali bagi memohon pertolongan ALLAH. Itu pun masih di dalam medan.

Nik Aziz mengubah kebiasaannya melakukan umrah kali ini. Selalunya di dalam Bulan Ramadhan. Kali ini dalam bulan Saaban. Ibadah sunat yang telah dilakukannya puluhan kali ini telah menyebabkan Nik Aziz meninggalkan KEWAJIPAN menumbangkan kezaliman untuk dijayakan oleh anak buahnya.

Sekiranya Nik Aziz berfatwa bahawa orang yang mati dalam Bersih 2 dianggap syahid maka Nik Aziz telah lari meninggalkan peluang untuk syahid. Inilah bezanya Nik Aziz dengan para sahabat.

Para sahabat berebut mencari syahid manakala Nik Aziz lari meninggalkannya.

Sebaik kembali Nik Aziz sekali lagi membohongi dirinya. " Sepanjang saya terlibat dalam pilihanraya, saya tidak pernah melihat pilihanraya yang telus dan adil ".

Maknanya selama puluhan tahun ini Nik Aziz telah terlibat dengan sesuatu yang mungkar. Redha , menyertai dan bersubahat dengannya.

Demikianlah Nik Aziz. Seumur hidup menanggung derita. Derita batin kerana dendam yang tak pernah selesai. Dalam jiwa tertekan ini, tidak mungkin Nik Aziz redha dengan hidupnya ...


2 comments:

Anonymous said...

Dia bukan lari. Dia stand-by kat luar negara. Ini kerana kalau jadi apa-apa ada sekor leader kat luar negara. Boleh jumpa Iran, CIA , Mossad etc. Lepas tu boleh balik stail Ayatollah Khomenei. Anwar tetap selamat. Tapi bangang juga dia ni Nik Aziz ni. Kalaulah ditakdirkan Bersih berjaya dan kerajaan tumbang, melepaslah dia sebab dia kat luar. Anwar juga yang untung.

Korang tenguk betapa cerdiknya Anwar ni.

Anonymous said...

good story. reflects your imbecility.