Followers

Sunday, September 5, 2010

PAS LEBIH DARIPADA EKSTREM, PAS GILA


Akhbar hari ini menyiarkan berita Tan sri Zainuddin Maidin, tidak bercadang menarik balik kenyataan beliau bahawa PAS adalah parti yang ekstrem. Beliau bahkan mengalu alukan tindakan PAS melalui Idris Ahmad membuat laporan polis.

Tan Sri Zainuddin Maidin membuat kenyataan itu dengan mengambil contoh desakan PAS supaya harta orang Cina dirampas selepas peristiwa 13 Mei 1969. Demikianlah PAS, pewaris perjuangan gila kuasa daripada awal penubuhannya lagi.

Selain daripada mendesak Tunku Abdul Rahman merampas harta orang Cina PAS dalam kempen Pilihanraya tahun 1969 juga telah menggunakan kaedah yang amat kotor dan menjijikkan. Fitnah, penipuan dilakukan tanpa rasa berdosa.

Sebagai contoh, PAS telah mengedarkan gambar Khir Johari dan isteri berpakaian tradisional Cina. Gambar yang diambil di Hong Kong untuk dijadikan kad ucapan Selamat Tahun Baru Cina itu diedarkan seluas luasnya dengan fitnah telah ' murtad dan menjadi Cina '.

Mereka juga telah menuduh Tunku Abdul Rahman sendiri sebagai penganut Agama Buddha. PAS juga ketika itu telah menggunakan kaedah tipu dengan meletakkan ' babi panggang ' di tengah tengah hidangan yang dimakan oleh Tunku Abdul Rahman.

Semasa mereka masuk ke kampung kampung menyemaikan kebencian orang kampung terhadap UMNO dan orang Cina dalam masa yang sama mereka menjalin hubungan yang amat akrab dengan DAP.

Lebih hina daripada itu, dilaporkan oleh The Star edaran Hong Kong 17 Jun 1969, bahawa Bank of China di Singapura menghadapi masalah dalam mengimbangi akaunnya kerana sejumlah wang telah dikeluarkan bagi membiayai gerakan di Malaysia. Ada maklumat ketika itu sebahagian besar daripada wang tersebut diperuntukkan kepada PAS untuk survival politik mereka.

Ahli sejarah menyatakan bahawa PAS dan komunis sebenarnya mempunyai hubungan yang panjang. Agihan wang tersebut bersumberkan komunis dan diagihkan oleh komunis juga.

Sekiranya situasi semasa diteliti, kita berlapang dada menilai dan menganalisis maka kita dapati PAS tidak pernah berubah. PAS tetap seperti PAS pada tahun 1969. PAS tetap menjadikan agama sebagai alat. PAS tetap menipu dan memperdaya umat Melayu Islam. ( Malangnya ) PAS tetap menajdi kuda tunggangan DAP barangkali dengan upah yang kecil.

Sekiranya sejarah dan realiti semasa digabung, apakah gelaran yang layak untuk PAS selain ekstrem dan gila. Jika sikap dan perlakuan PAS pernah menghasilkan 13 Mei 69, saya percaya jika tidak dibendung PAS akan menghasilkan lebih banyak kemusnahan.