Followers

Sunday, January 3, 2010

Sudahlah...


Sinar Harian Edisi Perak (3 Januari 2010 ). Saya petik berita lawak sedih ini kerana ianya melibatkan maruah dan makna perjuangan. Satu negara sedang bergegar dengan keputusan mahkamah membenarkan Kalimah ALLAH kepada Kristian. Luka hati tak tergambar tapi sebab ada juga Melayu yang sokong maka reaksi menjadi amat sederhana. Kot manapun kebijaksanaan mesti didahulukan dengan harapan kesucian dan keindahan Islam tak tercalar.
Di Perak tanpa angin ribut tiba tiba Mustaffa Kamil Ayub mengumumkan penubuhan Gerakan Gelombang Rakyat ( Gegar )untuk tujuan sebenarnya timbulkan huru hara nak tunjukkan sokongan rakyat kepada Anwar Ibrahim. Apa makna semua ni. Maknanya mereka tak peduli apa nak jadi kepada Islam sebaliknya apa nak jadi kepada aku.(Anwar). Dah tahu dah nak ghuyup cari juga jalan untuk elakkan bicara.
Jangan kata nak sokong. Rakyat Perak dah semak perut. Ini masa menyusun srategi membangun bangsa.Dulu kerajaan bawah pokok. Kemudian bagi pulak Cina 999 tahun status geran, bodohkan Melayu. Rakyat dan tolak semua ni. Gelombang rakyat tak kan berlaku. Yang berlaku ialah gelombang Anwar. Percayalah ada juga cerdiknya Anwar ni. Dia tahu Mustaffa Kamil Ayub ni dah tinggal nyawa ikan. Namapun orang dah lupa. Bagi peluang hidup. Memang gila babilah budak ni buat kerja. Ini masa yang baik nak bagi orang ingat balik.
Pakar manipulasi Anwar ni. Agaknya inilah sebabnya ALLAH musnahkan kaum Nabi Lut. Selain daripada tak boleh ubah tabiat, ia juga akan buat apa saja untuk penuhi hajat peribadi. Kepada anak anak muda khasnya di Perak. Jangan terpedaya lagi. Ini masa membangunkan diri. 2010 ni ciptalah kejayaan. ALLAH tidak akan mengubah nasib sesuatu bangsa itu melainkan bangsa itu sendiri mengubahnya.Ini masa saudara. Apa saja nak dibuat mestilah berasaskan pemikiran bukan emosi. Fikirkan bahawa tanahair ini anugerah ALLAH kepada kita untuk kita nikmati, makmurkan bukan hancurkan.