Followers

Tuesday, January 18, 2011

MAZLAN ALIMAN SEBENARNYA JAHIL

" JANJI YANG MAMPU UMNO TUNAIKAN, PAS ? "TAK DAPAT BEZAKAN PARTI DENGAN KERAJAAN

HUKUM PSIKOLOGI MENJELASKAN BAHAWA INDIVIDU YANG MENGGUNAKAN EMOSINYA SECARA MAKSIMA AKAN MENGGAGALKAN KOGNITIFNYA DARIPADA BERFUNGSI DENGAN BERKESAN.

INILAH DERITA YANG SEDANG DILALUI OLEH KEBANYAKAN PIMPINAN PARTI PEMBANGKANG.

SETELAH KEPUTUSAN YANG MENGEJUTKAN MEREKA PADA PRU 12 DAN DIIKUTI OLEH KEMENANGAN DALAM BEBERAPA PRK, PIMPINAN PARTI PEMBANGKANG BENAR BENAR TELAH DIKUASAI EMOSI GHAIRAH YANG MELAMPAU.

KESANNYA MEREKA SECARA EMOSIONAL TELAH MERAIKAN KEMENANGAN INI TANPA DAPAT MEMIKIRKAN BAHAWA MEREKA JUGA ADALAH KERAJAAN BAGI EMPAT BUAH NEGERI. MEREKA GAGAL BERFIKIR.

APABILA PERDANA MENTERI MERANGKAP PRESIDEN UMNO HADIR KE TENANG DAN MENJANJIKAN PELBAGAI PERUNTUKAN MEREKA MENJADI KELIRU, IRI HATI DAN MARAH.

MAZLAN ALIMAN YANG DITUGASKAN OLEH DAP UNTUK MERUNTUHKAN FELDA DAN FELCRA DENGAN SEGERA MEMBERIKAN REAKSI YANG BENAR BENAR MENGGAMBARKAN
( DENGAN IZIN ) BETAPA BODOHNYA MEREKA.

NAJIB ADALAH PERDANA MENTERI. DI MANA PERUNTUKAN HENDAK DIBERI ADALAH HAK KERAJAAN DALAM MENSEJAHTERAKAN RAKYAT. TIADA PERTIKAIAN.

ISUNYA IALAH TIDAK SALAH NAJIB MENJANJIKAN SESUATU YANG INSYAALLAH BOLEH DITUNAIKAN BERBANDING PAS YANG MENJANJIKAN SYURGA YANG MENJADI HAK MUTLAK ALLAH TA'ALA. BAHKAN PAS SENDIRI BELUM PASTI MASUK SYURGA.

DI SINILAH MAZLAN BERADA. DI PUNCAK EMOSI NEGATIF YANG SATU HARI AKAN MENYEBABKANNYA JATUH TERLENTANG DI LEMBAH JAHIL YANG HINA.

' BERPOLITIKLAH MAZLAN..TAPI JANGAN SAMPAI SIA SIAKAN PENDIDIKAN IBU YANG MELAHIRKAN. JANGAN MALUKAN AYAH YANG BANYAK BERKORBAN. KADANGKALA JIKA TERLALU GHAIRAH MENUNJUKKAN KEHEBATAN ALLAH TUKARKANNYA MENJADI KELEMAHAN ". BERTAUBATLAH.HADI DAN KIT SIANG AWAL AWAL DAH BERKELAHI

" MEMBAWA SINAR KE TENANG "


MAJLIS PENGUMUMAN CALON JADI MEDAN TEMBAK MENEMBAKITU BARU PERMULAAN. HADI KATA MENANG, KIT SIANG KATA KALAH.

LEPAS NI KITA AKAN MENYAKSIKAN MACAMANA DAP AKAN BERUSAHA SEDAYA UPAYA KALAHKAN PAS.

KIT SIANG AKAN MEMAKSA MAZLAN ALIMAN MEMBAWANYA MASUK KE TEMPAT SENSITIF SEPERTI DI KAMPUNG KAMPUNG DAN TANAH RANCANGAN FELDA.

KIT SIANG TAHU. SEMASA PILIHANRAYA DI HULU SELANGOR, KIT SIANG MASUK KE SUNGAI BUAYA DAN SUNGAI TENGI. ALHAMDULILLAH, KEMASUKANNYA MENYEBABKAN ORANG MELAYU YANG BERHASRAT MENYOKONG ZAID KETIKA ITU LARI KEPADA UMNO.

DI TENANG KEADAAN BERBEZA. ORANG FELDA DAN ORANG KAMPUNG MEMANG ADA SENTIMEN EMOSI DENGAN UMNO. UMNO JOHOR SENTIASA ADA HUBUNGAN BAIK DENGAN RAKYAT.

KIT SIANG SANGAT MENGERTI BAHAWA JIKA DIA ATAU DAP MASUK , PASTI CIKGU MALA AKAN KALAH TERUK. KEKALAHAN PAS ADALAH MATLAMAT DAP.

JIKA PAS KALAH, DAP ADA SEBAB UNTUK MENOLAK HADI SEBAGAI KETUA PEMBANGKANG DI PARLIMEN. KIT SIANG AKAN JADI KETUA.

INILAH MATLAMAT MEREKA. PENGUNDI TENANG AMAT BERTUAH. PENGUNDI TENANG MENDAPAT PELUANG UNTUK MENOLAK KESEMUA PARTI PEMBANGKANG DAN DALAM MASA YANG SAMA BERUSAHA UNTUK MASA DEPAN LEBIH GEMILANG.