Followers

Wednesday, January 5, 2011

Tugas Khas Pas Dalam Pakatan: Mengislamkan Komunis Atau Mengkomuniskan Islam

BIBIT, PETANDA SEMAKIN JELAS

Saya diberitahu oleh seorang veteran UMNO yang kini berusia lewat 80 an bahawa Parti Komunis Malaya sebenarnya tidak pernah bubar. Yang dibubarkan ialah gerakan bersenjata mereka.

Menurut beliau, komunis amat membenci orang Melayu. Pada masa Bintang Tiga menguasai negara, sikap sebenar mereka mula tergambar.

Mereka yang berniaga di pasar, berniaga di kedai runcit, sangat rapat dengan orang Melayu tiba tiba menjadi ganas. Membunuh orang Melayu yang sebelumnya menjadi rakan, merogol dan menyeksa wanita dan gadis Melayu.

Kemudian mereka meletakkan senjata. Jangkaan kita komunis telah berkubur. Hakikatnya tidak begitu. Simpati, kasih dan barangkali ikatan darah menyebabkan ada pimpinan DAP ingin membawa Chin Peng pulang.

Pemberian hak milik tanah 999 tahun khas kepada penduduk kampung baru di Perak dilihat sebagai tanah kasih DAP kepada keturunan pengganas komunis yang berada di kampung baru.

Kasih dan simpati kepada komunis bergabung dengan kebencian terhadap orang Melayu sebenarnya telah menghasilkan beberapa peristiwa dalam negara kita.

1. Pencabulan terhadap Islam ( CEROBOH MASJID )

2. Cabaran dan penghinaan terhadap Institusi Raja

3. Pembersihan etnik di Pulau Pinang.

Oleh yang demikian, saya percaya orang Melayu di satu pihak dan kerajaan di pihak yang lain, harus bersatu secara jelas dan tegas mencegah dan menentang apa jua percubaan untuk menghidupkan semula semangat komunis di negara kita.