Followers

Monday, October 11, 2010

ANWAR IBRAHIM DITEMBAK


PENEMBAK ADALAH ORANG YANG BELIAU KENALI

Anwar Ibrahim adalah seorang yang licik. Sesiapa yang mengenali Anwar tahu selain licik Anwar juga adalah diktator tulen. Bermesyuaratlah, berbincanglah, bermuzakarahlah dan akhirnya terimalah keputusan yang dibuat oleh Anwar.

Umum mengetahui hanya Azmin Ali sahaja yang mampu mengubah keputusan Anwar. Atau hanya Azmin Ali sahaja yang boleh buat keputusan jika Anwar tiada.

Apa yang berlaku menyebabkan timbul protes terhadap Anwar dalam PKR. Mesyuarat Cabang yang huru hara bukan sekadar kerana ghairah individu tertentu terhadap jawatan sebaliknya kerana mereka ingin hancurkan imej PKR yang bermakna kehancuran reputasi Anwar.

Pemimpin PKR yang menawar diri bertanding Timbalan Presiden PKR tidak bertanding semata mata kerana jawatan sebaliknya bertanding bagi menentang Anwar yang menaja Azmin Ali.

Terbaru, tokoh yang tumbang di kampung halaman sendiri, Mustafa Kamil Ayub menawarkan dirinya untuk dibelasah oleh Azmin Ali. Yang menarik , barangkali menyedari nyawanya dalam PKR tidak lama Mustafa Kamil Ayub telah mengeluarkan kenyataan menyindir, menghina dan memperlekeh Anwar dan kaum keluarganya.

Mustafa telah menjadikan PM, DS Najib sebagai alat bilamana mengkritik Najib sebagai berbohong apabila bercakap tentang 1 Malaysia dan pemulihan ekonomi.

Mustafa mengatakan amalan kronisme dan nepotisme yang berlaku menyebabkan pelabur luar tidak yakin untuk melabur di Malaysia.
Siapakah yang mengamalkan nepotisme dan kronisme ? Siapakah yang menjadikan parti sebagai HAK MILIK KELUARGA ? Hanya Anwar Ibrahim menggunakan PKR dan Lim Kit Siang/ Karpal Singh menggunakan DAP?

Para penyokong Anwar yang marah dengan kenyataan Mustafa ini telah merumuskan bahawa Mustafa memang menujukan kemarahannya kepada Anwar.

Bahkan satu pasukan akan diwujudkan bagi mempastikan Mustafa sama sekali tidak mendapat undi dalam pemilihan PKR dan lenyap terus dari lanskap politik negara.