Followers

Friday, May 27, 2011

HANCURNYA PARTI PENGKHIANAT !

" PETUALANG YANG GUGUR ! "
PAS AKAN KEKAL DALAM SEJARAH SEBAGAI PETUALANG BANGSA...

Nampaknya PAS benar benar sedang berada di persimpangan. Mereka tidak banyak pilihan selain menentukan halatuju.

1. PAS boleh memilih untuk meneruskan penipuan mereka selama ini. Mereka boleh terus mendakwa bahawa mereka adalah pejuang Islam dan perjuangan mereka adalah menegakkan Daulah Islamiyyah.

Jika pendekatan ini diambil , mereka akan kehilangan naungan dan pertolongan DAP yang diketahui umum mempunyai biaya yang cukup besar dan barangkali mudah mengalahkan UMNO/BN.

Mereka juga akan kehilangan tokoh besar seperti Mohd Sabu dan Husam Musa yang nampaknya lebih berani melakukan apa sahaja dosa demi mendapatkan kuasa. Mereka juga terpaksa berpolitik cara miskin dan ini mengakibatkan mereka terpaksa meneruskan kaedah menyusahkan pengikut.

2. Mereka boleh menukar pendekatan dengan cara gaya baru dengan meletakkan Islam di bawah segala yang lain dan pemimpin mereka tidak lagi bercakap tentang negara Islam sebaliknya menerima hakikat Malaysia memang negara Islam.

Melalui kaedah ini, PAS perlu lebih fokus kepada pendekatan menyemai kebencian terhadap UMNO/BN dan dalam masa yang sama perlu menghakis pengaruh ulamak dalam PAS.

Jika ini berlaku, maka akan ada perubahan besar dalam PAS. Hanya Hj Hadi sahaja yang tinggal dan akan ' diletakkan ' benar benar sebagai patung yang tidak berdaya.

Pendekatan ini juga akan memperkukuhkan cengkaman DAP ke atas PAS. Jika ini berjaya dilaksanakan maka kita akan menyaksikan 'kuasa Melayu Islam' akan merosot dan terimalah kenyataan bahawa impian Lee Kuan Yew untuk membuktikan Melayu bangsa yang hina akan tercapai.

Walau apa pun yang berlaku dalam Muktamar PAS akan datang, saya yakin ia adalah merupakan titik mula keruntuhan sebuah parti yang banyak mendatangkan kerosakan kepada negara.

1 comment:

Anonymous said...

Insya ALLAH SEMOGA HANCURLAH PARTI PAS merupakan perosak Islam dan Melayu selepas ini!!!

HANCURLAH PAS LAKNATULLAH!!