Followers

Wednesday, June 15, 2011

JIKA KITA BERJAYA SEKALI INI, KOMUNIS AKAN KEMBALI KE HUTAN !

SEKALI INI DAN ANAK CUCU AKAN BERBANGGA...

Saya dapat melihat kesukaran dan kepayahan yang Kerajaan UMNO sedang lalui. Saya juga dapat merasakan betapa ramai rakyat sedang sanggup berkongsi segala kesukaran tersebut.

Harga semua barang telah dinaikkan oleh pedagang Cina DAP. Barang kering, barang basah. Semuanya. Sebahagian daripada barangan sukar diperolehi.

Harga ikan dan sayur turut melambung. Malangnya bekalan ikan laut hampir tiada. Semua rakyat tanpa mengira di mana dan daripada golongan mana sekalipun sedang teruji.

Saya yakin Cina DAP tidak akan berhenti di sini. Mereka akan menggandakan tekanan supaya rakyat menjadi marah dan benci.

Ini plot mainan mereka. Kemuncak benci itu akan mendorong rakyat turun ke jalan raya. Mereka dengan bantuan PAS telah menyediakan medannya.

Bersih 2 bukan sekadar cerita Pilihanraya bersih. Ini retorik mereka. Bersih 2 adalah perhimpunan segala rasa benci dan dendam DAP dan pencacai mereka.

Kerajaan UMNO sedang menempa kejayaan sebenarnya. Lakukan apa sahaja selain tunduk kepada Cina DAP. Biar kita teruji dan susah sekarang.

Jika Kerajaan UMNO berjaya menangani apa yang berlaku sekarang, yakinlah selepas ini Cina DAP akan kembali runduk dan menyembunyikan diri.

Biarkan nelayan laut dalam mogok. Biarkan pedagang Cina DAP bermain dengan harga barangan.

Saya cadangkan Kerajaan UMNO bertindak pro aktif. Gerakkan semua agensi yang ada. Tampung dan isi setiap ruang kosong yang mereka tinggalkan.

Sukarlah untuk sementara ini. Itu lebih baik daripada anak cucu menjadi bangsat di bumi sendiri..


5 comments:

Anonymous said...

campak ke laut

Anonymous said...

Apa saja boleh kita buat jika kita bersatu. Masalahnya kita pecah belah !

Anonymous said...

Aku cadang kerajaan melalui FELDA, RISDA dan FELCRA mengambil alih jadi pemborong semua barangan keperluan harian rakyat. Semua negeri mesti ada tempat khas untuk barangan ini seperti pasar borong la. kalau mengikut pasaran bebas kita semua berhak dan boleh impot semua barangan tersebut tanpa halangan. Lepas itu kita tengok apa reaksi pengimpot sedia ada terutama CINA LAHANAT ni. Apa macam anda setuju tak?

Anonymous said...

Anon,

Cadangan yang bernas dan bijak. Aku yakin ia boleh dilaksanakan. Tapi pasti pedagang Cina DAP akan sabotaj cara lain pulak..

Anonymous said...

Kata negara Melayu,tapi semua mengharapkan bangsa Cina untuk menyediakan keperluan harian kita.Setelah 54 tahun BN/UMNO memerintah Melayu masih di takuk lama,entah apa yg di buat selama ni.Kalau lah Cina di campak kelaut,Melayu nak hidup macamana??? Kita tengok apabila Cina cuti beberapa hari kerana menyambut tahun baru mereka,pening rakyat Melayu di buatnya kerana kehabisan keperluan harian.Kalau di harapkan FELDA ke RISDA ke saya rasa keadaan lebih teruk lagi.Sebagai contoh harga gula,semasa di Monopoli oleh Cina KUOK harganya adalah rendah tapi lihatlah apa jadi sekarang apabila Melayu telah ambil alih.Bercakap pasal pasar borong kesemua pasar borong di Malaysia ni di monopoli oleh pedagang Cina kecuali di Kelantan tapi yg sedihnya barangan pasar borong di Kelantan datangnya dari Thailand.Kita ada Menteri pemantau harga yg hanya pandai memantau saja,kita ada MITI yg cuba membantu Melayu tapi bila dapat AP di jualkan/alibabikan,dapat saham di jualkan jadi silap siapa ? adakah silap bangsa Cina atau Melayu itu sendiri yg bermasaalah?????cuba jawab.