Followers

Sunday, August 29, 2010

MEMANG UMNO AKAN MENANG, YAKINLAH

Situasi 1

Datuk Nik Aziz Nik Mat sedang bertungkungkus lumus mencari nas dan dalil Al Quran dan Al Sunnah bagi mewajarkan apa jua perbuatan pemimpin dan ahli DAP , PAS dan PKR. Bukan mudah sebenarnya memutar belitkan ayat ayat yang diturunkan sebagai wahyu dan tidak pernah ada dalam sejarah ada manusia yang mampu merekacipta ayat ayat seumpama ini. Saya dapat menjangkakan betapa tertekannya Nik Aziz sekarang dengan himpitan rasa bersalah yang tiada taranya.

Situasi 2

Lim Kit Siang sedang sedaya upaya mencari jalan dan menyusun strategi bagi meneruskan gerakan menyuburkan jiwa hamba dalam kalangan pemimpin dan ahli PAS dan PKR yang rata ratanya orang Melayu beragama Islam. Bukan mudah melakukan tugasan ini kerana telah wujud keretakan dalam hati mereka ini tambahan pula apabila individu dan NGO yang sedar mula memberikan peringatan peringatan kepada umat Melayu. Banyak pengorbanan terpaksa DAP lakukan termasuk melukakan hati ahli DAP sendiri yang amat benci kepada Melayu Islam.

Situasi 3

Datuk Seri Anwar Ibrahim pula sedang berhempas pulas bermati matian mempastikan politik ' cintanya, terus kekal dan berkembang menjelang pemilihan PKR tak berapa lama lagi. Azmin wajib ditabalkan sebagai Timbalan Presiden PKR bagi melayakkannya terus berintiman dengan Anwar atas keperluan parti. Wan Azizah akan terpaksa merelakan kerapatan ini atas nama parti.

Situasi 4

Manakala di satu tempat yang lain Datuk Seri Najib Tun Razak sedang memangku anak yatim sambil mengumumkan sumbangan 1.7 juta ringgit untuk membina surau dan asrama anak yatim tersebut.
Pengumuman tersebut dibuat pada waktu sahur yang dikatakan oleh ulamak sebagai sepertiga malam yang amat cemerlang bagi kita umat Islam. Sangat dramatik masa, tempat dan pengumuman yang dibuat oleh Najib yang sekaligus meneruskan iltizam bina insan yang menjadi keutamaan beliau.

Keempat empat situasi yang saya sebutkan di atas adalah secebis daripada peristiwa politik yang berlaku yang maknanya amat besar bagi kita. Sengaja gambaran ini saya lakukan bagi ahli dan pemimpin UMNO untuk berfikir bahawa ' situasi semasa ' politik negara berpihak kepada kita.

Apa yang perlu dilakukan sekarang ialah mengikut contoh teladan yang Najib tunjukkan. Ikut dengan hati, ikut dengan jiwa dan yakin serta bersedialah untuk menang PRU 13. Yakinlah

No comments: