Followers

Sunday, October 24, 2010

TAHNIAH RAKYAT GUA MUSANG

INI MASA MEMBUAT KEPUTUSAN

180 Juta untuk Projek Perumahan Rakyat.

Pengumuman Timbalan Perdana Menteri tentang peruntukan 180 juta bagi Projek Perumahan Rakyat memang ditunggu tunggu. Saya sangat bersyukur kerana pengumuman ini dengan sendirinya menolak tohmahan pembangkang bahawa kerajaan hanya memberikan peruntukan ' segera ' kepada masyarakat atau pengundi Cina sahaja.

Sebaik sahaja bekas ADUN Galas meninggal dunia inilah antara isu yang dilemparkan di Galas. " Jangan haraplah akan ada peruntukan untuk pengundi Melayu, pengundi Cina juga yang untung ".Inilah cakap cakap pimpinan PAS.

Pengumuman TPM adalah mimpi ngeri kepada PAS. Terkini PAS menghebahkan pula projek ini adalah rasuah BN. Rakyat diminta tidak terpengaruh dengan rasuah ini.

Encik Saufi Mohd Ali, seorang penduduk Gua Musang menyatakan
" Lebih baik menjanjikan sesuatu yang boleh diberikan berbanding PAS yang menjanjikan syurga yang dia sendiri belum pasti boleh dapat ".

Maklumat terkini yang saya terima memaklumkan bahawa PAS akan menggunakan sepenuhnya pengaruh Nik Aziz dalam kempen mereka termasuk dengan mengugut Nik Aziz akan meletakkan jawatan sekiranya PAS kalah di Galas.

Bagaimanapun pendekatan ini memakan diri kerana ia menyebabkan jentera PAS menjadi kurang berkesan akibat ada individu dalam PAS Kelantan memang mahu Nik Aziz berundur.

Apa yang penting ialah jentera BN mesti mengekalkan momentum sedia ada yang dikatakan jarang berlaku dalam pilihanraya kecil sebelum ini. Sepakat, bersatu dan nampak amat bersungguh sungguh.

No comments: