Followers

Thursday, December 23, 2010

BERSYUKURLAH RAKYAT TENANG

" PENDEKATAN DAN CARANYA SEAKAN KOMUNIS ?"TERPILIH MENOLAK ANCAMAN KOMUNISME

SAYA TIDAK PERNAH MERAGUI KENYATAAN ALLAHYARHAM TAN SERI GHAZALI SHAFEI BAHAWA SALAH SATU PENDEKATAN KOMUNIS IALAH MENGAMBIL KONFLIK, KRISIS DAN PERMASALAHAN RAKYAT UNTUK DIPERBESAR, DIKETENGAHKAN DENGAN TUJUAN LAHIR KEBENCIAN, KEMARAHAN DAN PENENTANGAN TERHADAP PEMERINTAH SAH YANG DIPILIH OLEH RAKYAT MELALUI PILIHANRAYA.

TETAPI YANG MEMBIMBANGKAN SAYA IALAH PENDEKATAN INILAH YANG DIGUNAKAN OLEH PAKATAN PEMBANGKANG DALAM USAHA MEREKA UNTUK MEMENANGI PILIHANRAYA.

MEREKA MENCIPTA PERISTIWA ATAU MENGAITKAN PERISTIWA SEDIA ADA UNTUK TUJUAN MENYUBURKAN PRASANGKA DAN KEBENCIAN TERHADAP UMNO/ BN WALAUPUN IA SAMA SEKALI TIDAK BERKAITAN.

SEBAGAI CONTOH, KEMATIAN TEOH BENG HOCK DAN A KUGAN.KENAIKAN HARGA BARANG JUGA DIJADIKAN SEBAGAI SEBAB SEDANGKAN HAKIKATNYA KENAIKAN INI BANYAK BERPUNCA DARIPADA KEGHAIRAHAN PENIAGA.

AKHIR AKHIR INI MEREKA MASUK KE RANCANGAN FELDA. DI FELDA SUNGAI TENGI DAN FELDA SUNGAI BUAYA, DAP BUAT PERTAMA KALI DAPAT MASUK DENGAN BANTUAN EXCO PAS PUSAT, MAZLAN ALIMAN.

MEMANG TIDAK DAPAT DINAFIKAN ADA KELEMAHAN DI MANA MANA AKIBAT PENGURUSAN SESUATU TANAH RANCANGAN YANG KURANG BERKESAN. KELEMAHAN INILAH YANG DIJADIKAN ALAT UNTUK DIKAITKAN DENGAN ' KEZALIMAN ' KERAJAAN UMNO/BN.

SEWAKTU DI FELDA SUNGAI TENGI, SAYA MENDENGAR CERAMAH LIM KIT SIANG YANG TIADA LAIN YANG DITEKANKAN SELAIN ' MARI KITA BUNUH UMNO KERANA UMNO BANYAK BUAYA '.

ITULAH SEBENARNYA MATLAMAT DAN HAJATNYA. ITULAH MATLAMATNYA.

SEBAB ITU SAYA BERPANDANGAN, TIGA RANCANGAN FELDA DI DUN TENANG AKAN MENJADI FOKUS MEREKA. FELDA TENANG, FELDA CHEMPELAK DAN FELDA CHEMPELAK BARAT.

SAYA MELIHAT BAHAWA MASANYA TELAH SAMPAI UNTUK SELURUH PENYOKONG DAN PECINTA KEAMANAN UNTUK BANGKIT MENYATAKAN PENDIRIAN.

INI BUKAN LAGI PERSOALAN MENANG KALAH PILIHANRAYA TETAPI LEBIH DARIPADA ITU, INI ADALAH MASA YANG PALING SESUAI DAN TEPAT UNTUK KITA MENOLAK PIHAK YANG MENJADIKAN KOMUNISME SEBAGAI ASAS PERJUANGAN MEREKA.

KITA BUKAN LAGI MENGUNDI UNTUK MENOLAK PAS YANG MUNGKIN MENJADI CALON, TETAPI KITA MENGUNDI UNTUK MENGINSAFKAN MEREKA DIJADIKAN KUDA OLEH PENDUKUNG KOMUNISME.

MENGUNDILAH DENGAN AZAM DAN NIAT UNTUK MENJAGA AGAMA, BANGSA DAN TANAHAIR TERCINTA.

No comments: