Followers

Monday, February 28, 2011

UMNO PERAK BERGELORA!!

" UCAPANNYA MENCETUS GELORA "


UCAPAN DR ZAMBRY MEMBAKAR !!!

Memang semua yang hadir mengakui. Keadaan jauh berbeza berbanding tahun 2008 selepas Tsunami politik. Bahkan berbeza juga dengan suasana sebelum 2008 yang menyaksikan UMNO berada dalam zon selesa dan alpa.

Majlis Perasmian Serentak Mesyuarat Agung Cawangan Cawangan Negeri Perak yang diadakan pada 27 Februari 2011 di Stadium Indera Mulia memperlihatkan semangat tinggi pemimpin UMNO di semua peringkat.

Sejak awal pagi stadium hampir penuh dengan kehadiran hampir 6000 ahli UMNO dari seluruh pelusuk negeri. Kehadiran yang melepasi jangkaan awal penganjur.

Dr Zambry nyata pemimpin dan motivator yang sangat cemerlang. Ucapannya sangat membina dan meninggalkan kesan mendalam kepada ahli.

Satu jam ucapan Dr Zambry memaku ahli di tempat duduk masing masing. Jarang saya dapat melihat majlis UMNO yang dihadiri begitu ramai khalayak, dapat berjalan begitu licin dan lancar.

Saya tidak mendengar sebarang rungutan walaupun saya difahamkan ada yang bertolak dari tempat masing masing seawal jam lima pagi.

DS Hihamuddin yang hadir sebagai perasmi turut teruja dengan perjalanan majlis. Kagum beliau kerana Perak adalah satu satunya negeri yang berjaya melakukan persamian serentak bagi seluruh negeri.

Sehingga waktu tamat program, saya dapat rasakan betapa tingginya komitmen ahli dan pimpinan UMNO Perak dalam menjayakan visi dan misi parti.

Saya dan rakan rakan yang hadir pulang dengan keyakinan jika ucapan Dr Zambry dan Hishamuddin dihayati, diamalkan percayalah hasrat UMNO untuk memenangi 34 kerusi DUN pasti akan tercapai.


2 comments:

Anonymous said...

Buat suspen aku je.

Anonymous said...

TERPESONA, TERUJA.... itu adalah mainan orang melayu. orang melayu mudah terpesona. mudah teruja. mudah kan???