Followers

Wednesday, October 6, 2010

RAHIMI OSMAN BUDAK ANWAR IBRAHIM

Ekoran Pendedahan Terkini Isu Liwat Anwar Ibrahim.

Tiba tiba sahaja seorang lagi bekas pembantu khas Anwar Ibrahim iaitu Rahimi Osman tampil mengadakan sidang media. Tiba tiba sahaja Rahimi Osman membuat laporan polis mengatakan beliau dipaksa menandatangani surat akuan sumpah pada JUN 2008.

Maka sudah pasti masyarakat tertanya tanya. Mengapa sekarang ? Mengapa muncul secara tiba tiba setelah segala usaha untuk menggugurkan tuduhan atau menangguhkan prosiding mahkamah menemui kegagalan?

Saya menjangkakan dan amat yakin Rahimi Osman adalah salah seorang pelakon upahan Anwar Ibrahim. Rahimi muncul setelah Anwar melihat tiada pilihan selain menghadapi perbicaraan. Kita bayangkan kesan pendedahan ini.

1. Anwar mendapat sebab untuk memohon perbicaraan ditangguhkan lagi. Anwar dan pasukan pembelaan akan menjadikan pendedahan ini sebagai unsur baru terhadap kes. Laporan polis yang dibuat oleh Rahimi adalah talian hayat bagi Anwar.

2. Pemimpin pembangkang khasnya Anwar akan mendapat bahan kempen yang baik untuk dihidangkan kepada pengundi khasnya di DUN Galas. Pendedahan ini akan dikaitkan dengan penganiayaan, kekejaman UMNO / BN

3. Proses meneliti dan menilai pendedahan dan laporan polis Rahimi akan mengambil masa yang panjang. Segala macam tipu muslihat boleh dirancang dalam tempoh ini. Pihak Anwar akan mempunyai cukup masa untuk mencipta dan mencetus persepsi baru.

Kesimpulannya , saya menganggap ' pendedahan Rahimi Osman ' adalah salah satu plot baru ciptaan Anwar. Berhati hatilah. Kita mungkin terperangkap dan percaya Anwar dianiaya. Kasihanilah Saiful yang menjadi mangsa.

No comments: