Followers

Wednesday, August 17, 2011

BAZAR RAMADHAN TERAKHIR !

TERDAPAT UNSUR BERTENTANGAN SYARAK..

Ia belum berlaku. Tetapi tidak bermakna ia tak akan berlaku. Bazar Ramadhan mempunyai banyak makna. Ia membuka ruang berniaga yang luas kepada umat Islam. Ia juga membuktikan rakyat kita tidak menderita seperti mana yang didakwa pembangkang.

Jika Bazar Ramadhan boleh menunjukkan kekuasaan Melayu Islam, maka saya tidak akan terperanjat jika selepas ini akan ada fatwa yang mengharamkannya.

Bermula dengan larangan sambutan maulidur rasul hingga kepada nasihat melarang bacaan ayat suci Al Quran menggunakan pembesar suara.

Segalanya ada pertentangan dari segi syarak mengikut ajaran PAS yang mendapat nasihat DAP. Pada zaman Rasullullah tiada disebut Bazar Ramadhan.

Kemudian ia juga mengganggu lalulintas. Ada orang bukan Islam terganggu perjalanan mereka kerana Bazar Ramadhan. Islam menurut PAS sentiasa menjaga keharmonian penganut agama lain.

Didapati juga percampuran lelaki dan perempuan tanpa kawalan. Ini juga bertentangan dengan syarak.

Saya percaya bercampur sedih. Satu ketika Bazar Ramadhan dilarang kerana DAP tidak gembira dengannya...


1 comment:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI