Followers

Wednesday, August 24, 2011

NAZRI AZIZ CARI PENYAKIT ?

DAKWA PEMBANGKANG TERKEJUT BERUK !

Sebenarnya saya juga bersetuju bahawa pembangkang memang terkejut beruk. Hakikatnya ada ungkapan lain yang lebih sesuai digunakan. Barangkali ia mencerminkan keadaan yang lebih tepat.

' Terkejut Babi '. Binatang ini jika terkejut akan melanggar apa sahaja yang ada di hadapan. Bagi kebanyakan kes babi ini akan mati tertembak sebab berbanding beruk yang menjauhkan diri, babi mengambil pendekatan menyerang.

Mengenali Nazri Aziz, umum menyedari bahawa Nazri tidak pernah berasa bimbang untuk menyatakan pandangan. Selalunya pandangan Nazri sangat tepat dan jelas.

Pembangkang tidak mahu sebarang kajian dibuat terhadap sistem pilihanraya di Malaysia. Mereka tahu jika adapun kelemahan, kelemahan ini adalah perkara biasa yang berlaku dalam mana mana sistem.

Buat apapun mereka akan menolak. Mereka telah menyediakan alasan dan hujah. Mereka sedang dilanda ketakutan kerana janji PRU 12 tidak ada yang mereka tunaikan.

Tahniah kepada kerajaan. Saya percaya jika tidak kerana pembangkang bersuarapun kerajaan sentiasa melakukan penambahbaikan.

Dan saya juga pasti, selalunya bila Nazri Aziz keluarkan kenyataan, pembangkang hampir tiada ruang untuk menyerang.


No comments: